vrijdag 26 april 2013

vrijdag 26 april


De kruitdampen van de eerste vlucht zijn opgetrokken, de Vitesse mannen moesten en hebben  hun visite kaartjes al afgegeven, de programma spelers probeerden er goed bij te zitten en de dagfond specialisten, ach zaten ze erbij dan was het alvast mooi mee genomen tenminste dat vertellen of schrijven ze en blijven volharden in hun plannen.  De wind zoals altijd, bepaalde mede de prijzen< blijft toch opvallend wanneer het ’n keertje oostenwind is,  de halve duivenwereld op zijn kop staat.> Zal wel komen omdat het meestal westenwind is!  Bij menigeen bleven ze nog rondjes draaien om wat voor reden dan ook en iedereen analyseerde de wedvlucht na afloop en kon zelf beoordelen waar hij staat.

Zelf heb ik genoten van de vlucht en laten we eerlijk zijn wanneer je ’n redelijk vroege duif draait en ze vallen het hok aan, dan kan dat ook. Ik ben momenteel bezig het boek te lezen van Tyler Hamilton, oud beroepsrenner, 1 quote wil ik er al uit halen, “we willen allemaal winnen, daar doe je het voor maar wanneer je je zelf oplegt dat je MOET winnen, wordt het gevaarlijk!  Toen ik dit las moest ik glimlachen, ik wil ook winnen maar kan gelukkig ook genieten van ‘’ kopprijzen” zonder die 1e plek. Prima boek en ik kan het niet nalaten ’n vergelijk te maken met de duivensport en diep in mijn binnenste hoop ik dat het niet waar is. Oorspronkelijke titel The Secret Race. Inside the Hidden World of the Tour de France; Doping, Cover-ups, and Winning at all Costs.  Een mond vol dus in Nederland is de titel gewoon “De wieler maffia”

 

Dinsdag weer even naar Pedro geweest, mijn duiven dokter, de 036 en 165 gingen mee alsmede mijn eerste en  laatste duif van de vlucht en nog ’n duifje wat ik blind uit de ren plukte. Vorige keer had de 136 geel en ’n ontsteking en de 165 liet miniem wat spoortjes van het geel zien. Alle duiven waren  nu schoon toch werd bij de ‘36’nog wel wat slijmdraadjes gevonden, voor mij duidelijk, die ontsteking is nog niet helemaal weg en je kan het ook zien, hij zit nog niet strak genoeg  t.o.v. zijn hokgenoten. Hij blijft misschien ’n weekje thuis en wie weet nog wel ’n paar hokgenoten. Ze moeten top zijn want anders duw je ze alleen maar(verder) de put in. Maar zijn de koppen vrijdag droog en krijtwit gaan ze mee!

De duiven zijn deze week ietsje ruimer gevoerd, het is in de nachten gewoon nog te koud en je ziet dat ze het nodig hebben. Ook zijn de verwachtingen dat het zaterdag wederom fris met noordenwind zal zijn en let wel we beginnen pas.

Het is vrijdag, 9.00 uur, de duivinnen zijn al los geweest,  de doffers vliegen en klapperen nog door de lucht en het begint te motregenen. De voorspelling is dat we daar de gehele dag last van zullen houden. Eind van de middag zullen we bekijken hoeveel er mee gaan, misschien alleen ’n paar doffers niet.  

De weerverwachting: Vrijdag ’n vrij natte dag en de wind draait naar Noord. Zaterdag in Noord-Holland breekt in de ochtend al de bewolking en ziet het er al in de ochtend goed uit ( de kustlijn). In Zuid Holland zal in de ochtend meer zware bewolking hangen. De verwachting is dat het daar rond de middag op de meeste plekken zal open breken. Belgie is de gehele dag bewolkt. Dit wind is Noord tot N.N.W. kracht 3 en in Noord Holland pal noord, het is wederom te koud, afgelopen dagen middag temperaturen van rond de 20 graden, zaterdag slechts 10 graden.  Met de kennis van nu ( vrijdag) zal het dus waarschijnlijk geen vroege lossing worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK