vrijdag 1 november 2013

Back in Town


Weer terug van onze reis door Madagaskar is het  wel weer even wennen aan het koude en natte weer. Ruim 2, bijna 3 weken hebben we door deze “bananen republiek” gefietst en gelopen. “Bananen republiek” want zoals in zoveel Afrikaanse landen viert corruptie ook hier de boventoon en is de macht in handen van ’n klein select groepje mensen en is helaas het grootste gedeelte van de bevolking straatarm. Toch hebben we er heerlijk gefietst, veel geklommen want het is daar 1 grote heuvelpartij en genoten van de flora en fauna. Madagaskar heeft maar liefst 15 Nationale parken en 2 daarvan hebben we op onze rustdagen bezocht. Wandelen is niet het juiste woord, het was meer klauteren en klimmen tot wel 2100 meter hoogte. Boven op deze rotspartijen kijk je uit over de landschappen. Deze zijn van een adembenemende schoonheid en de mix van Afrika en Aziatische invloeden maakt dit op 3 na grootste eiland van de wereld wel heel bijzonder. Heel af en toe kwamen we in ’n stad met Wi-Fi en konden we het thuisfront snel informeren over ons wel en wee. Uiteraard kon ik het niet nalaten dan toch ook even snel het duivennieuws te lezen en zo bleef ik aardig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Na een langdurige vertraging van de enige vliegmaatschappij die het eiland rijk is met als gevolg dat we al onze aansluitende vluchten misten en veel werk hadden om aan nieuwe tickets te komen, zijn we weer heelhuids thuis gekomen en kijken terug op een prachtige reis en avontuur.

De duiven zijn tijdens mijn afwezigheid prima verzorgd door Steef, ik bof enorm dat ik altijd kan terug vallen en kan rekenen op deze topmelker. Steef weer van harte bedankt!   De hokken hebben de storm van maandag gelukkig schadevrij doorstaan en alles stond nog op zijn plaats.  Bij thuiskomst was ik vooral nieuwsgierig (op duivengebied) naar de kampioenenhuldiging van rayon B, die voor het eerst in Heemskerk plaats vond. Broer Peter vertelde dat de opkomst goed was en men prima te spreken was over de nieuwe ‘opzet’. Prima nieuws en complimenten aan de organisatie! Gezelligheid voerde de boventoon en het werd voor menigeen laat. Ik heb gehoord dat Simon Durge helaas niet zo’n goede fietser is gebleken. Simon volgende keer gewoon maar gewoon komen lopen. Ik weet dat je mijn Blog leest, bij deze beterschap!

Verder was er natuurlijk nieuws over doping bij duiven in Belgie en eerlijk gezegd, kijk ik daar niet van op en maak er verder geen woord (op papier) aan vuil maar kom  daar vast 10 november op terug tijdens het forum van de Noord-Hollandse kampioenendag.

Zondag 10 november de 35e Noord-Hollandse Kampioenendag waar ik voor de 2e keer als forum leider zal fungeren. Het forum zal bestaan uit Anne van Meerkerk, Ton Snoek en wie kent deze 2 kampioenen niet. Verder neemt Henk van Limpt- de Prut uit Reusel (eigenaar van Giantel B.V.) en Ds Stijn Rans uit Leuven (B), gespecialiseerd postduiven dierenarts plaats in het forum.

Ik zou zeggen denk na over welke vragen U graag wilt stellen, deze mannen weten hard te spelen met duiven dus gaan we ze het hemd van het lijf vragen.

De meeste duiven vandaag even in handen genomen, ze zijn goed op gewicht en de rui vordert prima. Ze blinken tegen me op en hebben krijtwitte koppen, het moge duidelijk zijn dat de duiven gezond zijn, daar heb je verder geen dierenarts voor nodig. Goed voer, grit, allicine en heel veel zuurstof daar zullen ze het voorlopig mee moeten doen. Het liefst nu nog even een vriesperiode om lekker af te harden dat zou het plaatje voor mij compleet maken.

Naast alle internet  informatie haal ik 1x per maand de duivenlectuur op bij mijn broer en ik ben blij verrast dat Steven van Breemen ’n column is gaan schrijven en kan mij volledig vinden in zijn eerste bijdrage.  Martin van Zon, de andere columnist ken ik al wat jaartjes persoonlijk en ik weet hoe graag hij een positieve bijdrage had geleverd aan de werkgroep waarin hij had plaatsgenomen.  Grote klasse wanneer je in je column durft te schrijven dat je gefaald hebt, persoonlijk zou ik het afzwakken en zeggen dat het niet gebracht heeft wat ik ervan verwacht had. Laten we eerlijk zijn, het is toch aan ’n dood paard trekken, hadden we anders verwacht?

Het is een utopie te geloven dat we in 2014 met een nieuw nationaal vliegprogramma van start gaan en ik verwacht en hoop dat onze Afdeling zo verstandig is, zelf met ’n goed doordacht programma te komen en verder wachten we het maar rustig af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK