zaterdag 21 december 2013

Fijne dagen


Vorige week ben ik vergeten te vermelden dat de T.T. in Heemskerk ’n grandioos succes is geworden. De mannen en vrouwen van de T.T. commissie hebben het opnieuw prima georganiseerd en het was gezellig druk. ( dit laatste heb ik begrepen en gehoord ) Zo ook, had en heb ik niet alle winnaars paraat en die credit gegeven die ze verdienen, volgende keer beter.

Deze week Hans van der Sluis gebeld om een afspraak te maken om mijn ‘17’ na te kijken. Deze doffer is van 2010 en heeft in 2011 slechts 1 nazaat op de wereld gezet om vervolgens zijn ‘plicht’ niet meer te doen. Nu was de hormoon spuit in Kockengen niet voorradig dus is de afspraak verschoven naar komende dinsdag. Wie weet lukt het en komen er nog wat nazaten en anders gaat hij in 2014 nog ’n jaartje de baan op!  Deze week belde ’n goede vriend en die wist nog ’n ander medicijn waarmee de ervaringen goed zijn. Altijd leuk om dit soort wetenswaardigheden te horen.

Inmiddels zijn de eieren bekeken en jawel van 2 koppels zijn de eieren onbevrucht en uitgerekend van de 2 oudste doffers, deze gaan dus ook mee naar de dierenarts om de ‘boel’ ’n beetje opgang te helpen.  Ze zien er allemaal prima uit in de ren maar laat ik eerlijk zijn, de weeromstandigheden zijn ook buitengewoon zacht.

Verder is het redelijk stil op duivengebied, zelf moet ik nog wel wat afspraken nakomen en maken en dat gaan we in januari/ februari maar eens doen er staan toch geen andere zaken in de planning. Natuurlijk moeten de vliegers nog gekoppeld en ’n keertje geënt worden tegen paramixo, hoklijst maken en nog wat duiven in de computer invoeren.  Verder zag ik op PIPA ’n mooie reportage over  Rens van de Zijde en ’n paar schitterende duiven te koop staan van Lex Udo, de ene speelt alleen de dagfond en de ander de vitesse en midfond met grotendeels het zelfde ‘soort’ duiven. Opvallend in de verkoop bij PIPA is ’n Hollander die duiven te koop aanbiedt , zelf gekweekt, met Belgische ringen? Zal gerust ’n goede reden voor zijn maar het komt ‘vreemd’ over.

De vernieuwde website van onze Afdeling is in de lucht, mocht U ’n foutmelding krijgen omdat U standaard de lossingspagina gebruikt, ga dan eerst even naar de volgende link hoofdmenu http://duivensport-nh.nl/  U komt op de site en kunt dan http://duivensport-nh.nl/category/actueel-lossings-info/  gebruiken  als link om direct op de lossingsberichten te komen.

Er is nog genoeg werk aan de winkel om de site actueel te krijgen en alle oude ‘meuk’ te verwijderen, ze zijn er mee bezig en inmiddels is de volledige agenda, incluis ingekomen stukken van de verenigingen alsmede de voorstellen van de Afdeling geplaatst.! De site ziet er weer eigentijds uit en dat verdient een compliment. 

Cijfers liegen niet en meten is weten! Theo Zwanenburg is er eens goed voor gaan zitten en heeft  de Rayons  E-F en B in zijn onderzoek als voorbeeld  gebruikt en tot afdeling ZUID  benoemd. Hij heeft  in zijn onderzoek aangegeven en bewezen, hoe groot de invloed van de wind is voor deze 3 rayons. Uiteraard geldt dit ook voor de overige rayons.
Voor de liefhebbers kijk eens op zijn site http://www.superduiven.nl/  klik op ‘lees’ invloed van de wind en U komt op de pagina met de vluchten.   Mijn conclusie; Je kunt wel ’n zuid en noord indeling gemaakt hebben maar west-oost is misschien nog wel meer op zijn plaats. Dus bij het lezen/bestuderen van de afdeling uitslag, kijk eens goed naar de WIND.  

Veel lees plezier op de site van Theo en de Afdeling. Fijne kerstdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After