zondag 12 oktober 2014

BRIEF

Afgelopen week kwam er nogal wat post voor de A.L.V. en de bijzonder ledenvergadering binnen, uiteraard weer vergezeld met 'n scala aan voorstellen van de verenigingen.
Ik begrijp best dat er nogal wat onvrede is betreffende het vliegprogramma wat in 2014 vervlogen is maar er staat ook weer 'n hoop geneuzel tussen. Ik weet me nog goed te herinneren dat 'n paar jaar terug "het deuren systeem" ter discussie stond, in 2014 terecht niets meer van vernomen, neen nu staan de convoyeurs ter discussie, wederom pure stemmingmakerij en als papegaaien praten ze elkaar na. Duiven komen slecht verzorgd naar huis, geen water en voer, duiven zitten nog in de manden, natte manden, slangen stuk enz. Lossingsplaatsen die maar wijzigen en dan denk ik, mankeert er iets aan je geheugen betreffende de lossingsplaatsen, of lees je de redenen niet die gegeven zijn? Je doet onze huidige hoofdconvoyeur Jan Oussoren en zijn mannen heel veel te kort maar tegen stemmingmakerij is vaak weinig te doen en de sociale media is 'n machtig wapen geworden.
Slechte verzorging? Hebben mijn duiven dan zeker geen last van, ja ze komen 'n keer van een vlucht terug met wat dorst, veroorzaakt door de omstandigheden. (warmte en wind) Dat kan maar 'n uurtje later zie je er niets meer aan de duiven, of je drink onderweg en zit er naast of ze zitten op tijd op de plank. Hoeveel kansloze duiven worden er niet ingekorfd, duiven die al tig keer gekuurd zijn tegen alles en nog wat, nog 'n geel pilletje, orni spuitje, paratyfus kuurtje want dat hadden ze van de winter dus eentje extra kan toch geen kwaad en dan in het seizoen wonderen verwachten. Falen begint bij je zelf!   Bij je club, één kartonnetje of twee kartonnetjes in de mand doen,  manden ontsmetten, water aan de manden, hoeveelheid duiven in de mand, ja ook dat kun je ook zelf bij zware omstandigheden verlagen, niet dat hij mij mijn clubje altijd alles vlekkeloos verloopt, tuurlijk niet, wij stonden 'n keer de wagen in te laden en plots 'n stortbui en snel de manden weer naar binnen. Het karton van de bovenste manden was nat maar je kan ze niet even in 'n andere mand zetten. Als de manden dan de volgende week terugkomen kan er wel iemand 'roepen' het karton is nat.......Bij ons viel ook dit jaar 'n stapel van 4 manden om, expres?  Tuurlijk niet. Wat ik er mee wil zeggen is, er zal gerust weleens wat gebeuren maar deze stemmingmakerij is volledig misplaatst.

Nu dan maar de klucht binnen het bestuur waar gaat het om? Proberen 1 of 2 mannen de boel te verstieren, de 'macht' te pakken, hun belangen of die van 'n enkeling er door heen te drukken? Kunnen die zomaar ongestraft mensen in 'n kwaad daglicht stellen want dat is inmiddels al wel gebeurd. Wanneer komen de afgetreden bestuursleden met 'n verklaring en uitleg wat er gebeurd is?

Die vergadering hoeft van mij niet door te gaan, 'n demissionair bestuur kan en mag toch alleen lopende zaken afhandelen? Ik ken niet veel van statuten en regelementen maar ik zou zeggen Anne en Wim ook inpakken en wegwezen. Bestuurs kandidaten kunnen zich opnieuw aanmelden en de vergadering beslist wie er in komt. Dus nieuwe kandidaten en ook iedereen van het oude bestuur mag zich opnieuw kandidaat stellen en laat iedereen maar zijn verhaal vertellen en de vergadering maakt wel uit wie ze het vertrouwen geven.

Ik ben er ondertussen wel klaar mee, ook mijn werkzaamheden binnen de lossingscommissie mogen en moeten beoordeeld worden en mogen ter discussie staan. Ik ben zelf zwart-wit, recht door zee en leugens vertellen en de waarheid achter houden past niet in mijn straatje. Iedereen die mijn blog leest krijgt veel achtergrond informatie over de lossingen ( deze zijn allemaal nog steeds na te lezen), niets wordt achter gehouden. Zelf heb ik op bijna alle vluchten duiven mee en ik ben geen 'gekke Gerritje' want ik heb mijn duifjes lief. Fouten worden gemaakt en lang niet alle inschattingen/beoordelingen waren dit jaar juist, soms trouwens ook door foutief verkregen informatie ontstaan. Neemt niet weg dat wanneer je hok gestript wordt, je vreselijk kwaad en teleurgesteld kan wezen en dat begrijp ik als geen ander.

Het belang van de duiven staat bij mij en zeker ook bij Arie en Cor boven alles!  Ik neem uw nog even mee terug naar de dagfondvlucht  die vanuit Sens is vervlogen.  Het betreffende weekend adviseerde het I.W.B slechts vluchten te organiseren van 450 km gemeten vanuit het midden van de afdelingen.  Door de omstandigheden waren alle afdelingen ook nog genoodzaakt vanuit oost Frankrijk te lossen. Sens voldeed aan de criteria vond de vervoer en lossingscommissie maar de kleine meerderheid van het bestuur vond plotseling dat de duiven verderop moesten staan.  Waarom? Nu dat werd duidelijk na wat telefoontjes met Anne en Wim, er was 'n enkele kans op 'n olympiade duif.
Ik heb toen duidelijk aangegeven dat het onbegrijpelijk zou wezen dat je als enige afdeling het besluit van het I.W.B. naast je neer zou leggen, Arie komt ook nog uit onze eigen geleding, hoe ga je dat uitleggen. Noch veel belangrijker is het belang en welzijn van onze duiven, wat denk je van de afstand naar Den Helder. De heren houden  echter voet bij stuk alleen Ron Bos kon geen vergunning voor Lorris krijgen. Ik weet nog dat hij mij belde en ik adviseerde gewoon naar Sens te gaan, belang van de duiven staat voorop.. Vrijdagmiddag belde 'n lossingsverantwoordelijke van afdeling 9 mij en vroeg hoe de situatie in Sens was! Zij stonden in Souppes en kregen geen toestemming, ook 8 en 12 kwamen naar Sens!!!Sens werd 'n mooie maar redelijk zware vlucht en ik denk dat iedereen blij was dat hij zijn duifjes weer thuis had. De vlucht werd magistraal gewonnen door de gebroeders Fanger met hun super duivin en misschien kandidaat voor de olympiade. Ja het kan verkeren en voor hun jammer dat de vlucht niet telde maar de duif kwam 14 dagen later heb ik gehoord helemaal niet meer thuis en dat is 'n nog groter verlies. (Hopelijk zit de duif inmiddels weer op zijn hok)

De heren bestuursleden kwamen bijeen en Ron kreeg 'n motie van wantrouwen in zijn mik en mocht na 'n diepe kniebuiging uiteindelijk blijven.
Hierna bleef het etteren binnen het bestuur met de heren. Kleinzieligheid en eigenbelang van Anne en Wim en uiteindelijk chaos, Ron werd ook nog beticht van 'geld ontvreemden' met zulke heren ben ik helemaal klaar. Ron krijgt 'n vergoeding voor zijn werkzaamheden welke door het bestuur 2 jaar geleden goed gekeurd is. De voormalige voorzitter heeft 'n aantal jaren geleden schoon schip gemaakt en 'n aantal mensen aan de kant gezet en van uit deze hoek zit de onvrede en ze blijven maar door etteren.
Vervolgens beslist de lossingscommissie de laatste dagfondvlucht niet te lossen in Argenton. De redenen kunt U allemaal nog nalezen op mijn Blog, ook waarom wij al rap besloten af te zakken naar Chateaudun. Het werd 'n prima afsluiting! De beslissing werd genomen door de lossingscommissie in samenspraak met de voorzitter, geheel conform de regels. Heeft Ron Bos niets mee te doen gehad.

Ik hoop dat iedereen zijn mond open doet, kom maar op, de waarheid zal en moet altijd zegen vieren.

Vandaag kreeg ik de brief van de oud bestuursleden en ik zit er niet naast met wat ik geschreven heb.


Geachte Verenigingen en Leden van Afd 6 n-h, 

Onderstaande verklaring, wordt u gezonden in gezamenlijkheid door Jeroen Blok, Peter Konijn, Peter Luiten en Ron Bos. 

Zoals U wellicht bekend hebben hierboven vermelde personen hun bestuursfunctie van afdeling 6 n-h opgegeven. 

Om reden van het feit dat er op het ogenblik veel gesproken wordt over ons en over één van ons in het bijzonder, hechtten wij eraan u te berichten in onderstaande verklaring.

Nadat Jeroen Blok, na diverse bestuursvergaderingen voorgezeten te hebben, er achter kwam dat er geen gezonde overlegstructuur met een aantal leden van het afdeling bestuur meer mogelijk was heeft hij besloten om zijn voorzitterschap op te geven, hij ergerde zich in het bijzonder aan het slecht behandelen van Ron Bos tijdens bestuursvergaderingen en ook het niet willen werken aan een toekomst maar steeds teruggrijpen naar reeds lang gedane zaken in het verleden.

Toen Peter Konijn terug kwam van vakantie en vernam van het besluit van Jeroen Blok heeft hij in een mail gemeld dat hij tijdens zijn vakantie veel gedacht heeft aan hoe nu verder in het bestuur en tot de conclusie kwam dat hij niet meer in een ruzieachtige sfeer en op de man gespeelde aanvallen wenste te vergaderen en dat zijn bestuurslidmaatschap per datum van zijn mail eindigde. 

Peter Luiten ergerde zich al enige tijd aan de manier waarop vergaderd werd , en dat in het bestuur besproken zaken zo makkelijk in het roddelcircuit terecht kwamen, ook de benadering naar hem persoonlijk toe door de vice voorzitter stuitte hem tegen de borst en heeft hem doen besluiten zijn bestuursfunctie op te geven. 

Ron Bos heeft nog tijdens zijn vakantie mails ontvangen die hem duidelijk maakten dat het niet meer over de zaken ging maar over de persoon Bos die tot elke prijs gekleineerd en geschoffeerd  moest worden teneinde hem op zijn minst van zijn functies te ontheffen. In een aangekondigde extra bestuursvergadering werden in de agenda punten gemeld die alleen nog maar gingen over Bos en zijn functioneren. Dit heeft hem doen besluiten van verdere deelname aan het restant van het bestuur af te zien. 

Niet lang nadat deze beslissingen plaatsvonden, werd door het inmiddels demissionaire restant van het bestuur een aanval op Bos ingezet, door middel van een mededeling die naar alle leden zou gaan, om een zaak tegen hem aan te melden bij het Tucht en Geschillencollege van de NPO. Ook werd onmiddellijk medegedeeld dat alle door Bos gebruikte gegevens en materialen bij hem weggehaald zouden worden. 

Nadat Bos in een antwoord aan het demissionaire bestuur meldde dat hij de nog af te wikkelen zaken met betrekking tot het klaarmaken van de boeken en het afronden van nog een aantal vervoerszaken, normaal zou blijven verrichtten (dit  in overleg en op verzoek van de financiële controle commissie bij monde van Cees Kramer), bleek dat de tactiek wijzigde en de zaken nog harder gespeeld werden. Er werd via de mail grote druk uitgeoefend waarbij constant geschermd werd met de TGC, het bestuur NPO en het bureau NPO alsof deze volledig achter de zaak stonden, alle dreigementen werden uiteindelijk met een  aangifte bij de politie Zaanstad

Dat als ultiem drukmiddel werd gebruikt. 

Op woensdag 1 oktober jongstleden werd de voorlopige aanklacht naar Bos gezonden. 

Onder punt 1 wordt Bos beschuldigd van misleiding van het dagelijks bestuur (toenmaals C. de Wildt vz, Mevr v. Santen secr.en M. Kramer penn.m.) in 2010, omtrent de hoogte van zijn vergoeding als vervoerscoördinator.

Onder punt 2 wordt Bos beschuldigd van het zonder toestemming van het bestuur en de leden verhogen van de vergoeding voor vluchtenpenningmeester van 9 cent naar 16 cent per deelnemer aan de wedvluchten in 2014. 

Onder punt 3 wordt Bos beschuldigd van het negeren van een bestuursbesluit te kiezen voor een losplaats met minimale afstand van 500 km voor de kortste afstand d.d. 19-7-2014 (E29 Sens i.p.v. Auxerre)

Het niet nakomen van de afspraken gedaan in de ALV om op de losplaats te blijven staan tot aan de zondag. Op zaterdag vertrokken om 10.30 uur. (E31 van Argenton naar Chateaudun). 

Onder punt 4 wordt Bos beschuldigd aan het niet meewerken aan de overdracht van de boekhouding 

Verdediging Bos: 

Het onder punt 1 ten laste gelegde is in 2010 door het toenmalig dagelijks bestuur besloten en hierna in het bestuur vastgesteld, na onderzoek van de penningmeester de heer Kramer omtrent de redelijkheid van de vergoeding. De heren De Wildt en Kramer hebben zich inmiddels bereid verklaard hier in een eventuele zaak vóór Bos te willen getuigen. Sinds deze beslissing zijn er inmiddels drie jaarverslagen gepasseerd die door de financiële controle commissie zijn onderzocht en in orde bevonden, hierna is ook driemaal decharge verleend door de ALV, het hierop willen  terugkomen is een absolute minachting van de financiële controle commissie als zowel de ALV i.c.q dus de leden van afdeling 6 Noord-Holland.

.

Het onder punt 2 ten laste gelegde is een volkomen uit de lucht gegrepen aantijging die het best omschreven kan worden als Klokgelui waarbij de plaats van de klepel onduidelijk blijft. Er is in 2014 absoluut géén sprake van een verhoging van de vergoeding voor de vluchtenpenningmeester, ergo er is zelfs sprake van een verlaging, de voor 2009 en 2011 toegepaste corrigering i.v.m inflatie tot 9,645 cent is bij de uitbetaling van de vergoedingen achterwege gebleven i.v.m. het niet hiervan op de hoogte zijn van de penningmeester.

 

Het onder punt 3 ten laste gelegde is eigenlijk de werkelijke reden van het conflict, nl het nemen van een beslissing door Bos  op verzoek van de lossingcommissie van afd 6 N-H  en op advies van het IWB, om de tijdsduur van de vlucht terug te brengen naar een maximale 6,5 uur en genomen de gemiddelde afstand was de uitkomst Sens, dit werd later door het IWB gekenmerkt als een juiste plek mede gezien de niet te oostelijke ligging ten opzichte van de te verwachten weersomstandigheden. Toen Bos hierna op een bestuursvergadering de oren gewassen kreeg van de vicevoorzitter en de tweede en eerste secretaris (hier waren we nog voltallig) heeft hij onder deze druk zijn excuses moeten aanbieden daar de agressieve benadering niet leek op te houden.

Het tweede gedeelte van punt 3 over reeds op zaterdag terugrijden en niet blijven staan tot zondag dit zijn allen zaken die buiten Bos zijn bemoeienis hebben plaatsgevonden, daar als de wagens op de plaats van bestemming zijn aangekomen zijn verantwoording als “vervoerder” stopt en het konvooi overgedragen is aan de lossing comm. Slechts in die gevallen dat er weer met de duiven gereden moet worden krijgt hij een telefoontje ter info waar de wagens zijn en eventueel heengaan. 

Het onder punt 4  ten laste gelegde kan weerlegd worden door het contact dat Bos gehad heeft met de financiële controle commissie, die hem verzocht heeft om niet na het neerleggen van  “de hamer te laten vallen” en de boel te laten barsten, maar zoals Bos aan Cees Kramer meldde alles te doen om het reilen en zeilen van financiële en vervoersorganisatie te waarborgen. 

Buiten al de hierboven vermelde onverkwikkelijke  zaken, Is het eigenlijk belangrijkste nog niet aan de orde gekomen, en wel de status van het restant van  het bestuur. 

Volgens  de statutaire bepaling, waarin onze afdeling met elkaar heeft afgesproken te handelen, staat bij artikel 18 onder lid 3 vermeld: Indien het aantal leden Bestuur Afdeling onder vijf is gedaald, is Bestuur Afdeling slechts bevoegd lopende zaken af te handelen. In dit geval roept Bestuur Afdeling binnen drie maanden een Algemene Vergadering Afdeling bijeen, waarin in de vacatures wordt voorzien. 

In het huishoudelijk reglement van de afdeling staat in artikel 16 lid 4 : Vacatures in Bestuur Afdeling worden met vermelding van eventuele herkiesbaarheid tenminste zes weken voor Algemene Vergadering Afdeling bekend gemaakt aan de Basisverenigingen. 

In het huishoudelijk reglement van de afdeling staat in artikel 31 lid 1  : Door Bestuur Afdeling wordt tenminste zes weken voor Algemene Vergadering Afdeling aan de Basisverenigingen kennis gegeven wanneer de Algemene Vergadering  Afdeling wordt gehouden, met vermelding van de vacatures en/of degenen, die herkiesbaar zijn en van reeds door Bestuur afdeling en bij secretaris Afdeling ingediende voorstellen. 

Het bovenstaande maakt duidelijk dat door te handelen zoals door het restant van het bestuur gedaan, de gehoudenheid aan het Statuut en haar Huishoudelijk reglement door het restant van het bestuur met de voeten getreden wordt, en hiermee de Afdeling, haar Verenigingen en haar Leden volledig  minacht. 

Het gewoon proberen te laten doorgaan van de vergadering van 24 oktober op een manier alsof de huidige bestuurders gerechtigd zijn deze vergadering te houden duidt op het niet erkennen van het Statuut en haar Huishoudelijk reglement. 

Zoals in de hierboven vermelde regels van Statuut en Huishoudelijk Reglement, zullen ook de drie overgebleven personen uit het “oude” bestuur, zo zij dit nog willen, de normale procedures van verkiesbaar stellen moeten doorlopen.

Tot slot hecht Bos eraan om na alle beschuldigingen en beschimpingen die hem ten deel zijn gevallen vanuit de pen van de drie overgebleven bestuurders, alsmede de flagrante roddels die over hem de ronde doen sinds men heeft gemeend om de leden van afdeling 6 n-h op de hoogte te brengen, via een mail, van het aanmelden bij het tucht en geschillencollege, alsook het zogenaamde  tijdelijk ontheffen van al zijn functies; Dat hij niet buiten de pot gepiest heeft; Dat hij niet de kas gelicht heeft en dat hij niet van het geld van de afdeling een camper gekocht heeft en daarmee op vakantie is gegaan.

 

Alle gelden van de afdeling zijn waar zij behoren te zijn op de rekening van de afdeling en op de spaarrekening van de afdeling, juist Bos heeft indertijd bij het openen van de nieuwe rekening van de afdeling een bankpas met volledig bevoegdheid aan de financiële controle commissie ter beschikking gesteld, zodat zij ten alle tijden zich kunnen vergewissen van de juistheid van en het onaangetast blijven van het saldo op de rekeningen van de afdeling.
 
Mocht het zo zijn dat er een nieuwe penningmeester de gelden van de afdeling gaat beheren en dat is via de officiële procedures geschiedt, zal Bos alle medewerking verlenen om deze nieuwe penningmeester bij te staan. 

Beste leden het is een heel schrijven geworden, maar wij vinden het een te belangrijke zaak om U niet te onthouden van al hetgeen hierboven staat, en wij hopen dat het U helpt uw gedachten en stemmingsgedrag goed te bepalen om de continuiteit van de duivensport in Noord-Holland via een goed bestuur te waarborgen.
 

Met vriendelijke sportgroeten,
 

Jeroen Blok
 
Peter Konijn

Peter Luiten

Ron Bos

 

 


   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel