zondag 19 oktober 2014

interactie..........


Ik heb vorige week mijn mening en gedachten gang over de perikelen binnen onze afdeling op mijn Blog gezet en dat riep reacties op. Ik werd met naam genoemd en aangehaald op 'n andere website en dat resulteerde in nogal wat extra bezoekers aan mijn Blog en daar heb ik geen enkel probleem mee, kunnen nog meer liefhebbers lezen wat er (volgens mij) gaande is, prima interactie. Volgende week zullen we weten hoe de leden er over denken en dat zullen we moeten respecteren. Hierna zal er weer als de sodemieter bestuurd moeten worden..Vliegprogramma en beleidsplannen voor de komende jaren verdienen dan hopelijk weer alle aandacht. Genoeg over de Afdeling we gaan het over de duiven hebben.

Deze week mijn weduwnaarshok in gereedheid gebracht. 20 broedhokken telt de afdeling nu en dat kan gemakkelijk, de afdeling is ruim 3 bij 2 meter. De broedhokken staan nu in 'n L opstelling en ook nog 'n blok er recht tegenover. Ze zullen elkaar ongetwijfeld 'scherp' gaan houden mede door deze nieuwe opstellingen maar belangrijker ook volop kunnen genieten van het extra zonlicht wat sinds het einde van het seizoen via 'n nieuw raam binnen kan komen.


Komend seizoen dus 20 koppels op totaal weduwschap en waar ik vorig jaar 'n minieme verandering doorvoerde bij het duivinnenverblijf, wat super uitpakte, nu dus 'n verandering bij de doffers.
De hoeveelheid kweekduiven blijft nagenoeg gelijk 16/18 koppels, veel te veel natuurlijk maar je moet je blijven verbeteren en dan moet je sommige duiven en koppelingen ook uitproberen.
De weduwnaars afdeling (8 stuks) die leeg komt te staan, zal ik gaan benutten voor mijn kweekduiven, kan ik prima gebruiken om de duiven om te koppelen. één afdeling in mijn ren komt ook vrij en deze kan ik mooi gebruiken om wat 'extra' jonge duiven in te zetten en met extra bedoel ik jonge duiven van latere ronden die in mijn optiek 'extra' zijn en misschien nog wel wat geruilde/verkregen jongen. Later in het seizoen kan ik dit hok dan gebruiken om de jongen op de "deur" te spelen. Mijn 1e en 2e ronde jonge duiven komen in 2015 wederom samen in één afdeling, selecteer ik zo snel mogelijk terug naar hooguit 50 jongen en daar komt geen jong meer bij, alleen maar van af, gelijk afgelopen seizoen. Komend jaar dus wel weer de mogelijkheid voor wat 'extra' jongen
Aan het jonge duivenverblijf hoeft niet veel veranderd te worden, alleen 'n lamp moet erin! Je kunt je duiven wel verduisteren maar en dat is wel gebleken, je moet ook belichten.
De eerste 2 ronden jonge duiven zijn voor mezelf, broer Peter opteerde voor de 3e en 4e ronde en zo zullen we het jonge spul weer mooi verdelen.

Verder alle rennen weer eens onder de roosters uitgemest, alles ontsmet met Virkon-S, laagje nieuw fris schelpenzand op de bodem onder de roosters en wat aan de onvermijdelijke ongedierte bestrijding gedaan. Tot eind dit jaar heb ik aan schoonmaken voorlopig weinig werk.

Broer Peter is ook aan het veranderen geweest, meer licht in de duivenhokken was de 'opdracht',

tevens deze week de laatste selectie doorgevoerd. Peter speelt ook totaal weduwschap maar ziet graag in 2015 vaste partners thuis. Dit vreet ruimte ( ruim 30 duiven extra) maar het is wellicht de moeite waard om uit te proberen, wie weet loont het.

De hokken van de nijmannen zijn klaar voor het seizoen 2015, de selectie gedaan, al zullen we er later nog 'n keertje met de stofkam door heen (laten) gaan.

Alle aandacht gaat uit naar de rui en de begeleiding daarvan. Martin van Zon schreef er 'n mooi artikel over ruitijd/oogsttijd en gaf nog 'n paar mooie tips wat je de duiven kunt geven. ( spoor der kampioenen).

Inmiddels is bekend wie er plaats gaan nemen in het forum van de N-H kampioenen dag, Nico Pronk en Hennie La Grouw, 2 geweldige duivenspelers.

Als laatste want we houden het kort deze week, plaats ik toch nog 'n foto van Simon Durge. Ook de weken tijdens mijn vakantie hield Simon er 'n waar schrikbewind op na met zijn jonge duiven en werd jonge duivenkampioen van Afdeling 6!!!!! Ik heb er niet eerder over kunnen schrijven wat onze clubgenoot heeft klaar gespeeld vandaar deze wat late reactie.



Simon diepe buiging wat heb jij ze super gepakt dit jaar. Ik weet ook dat je er veel voor gedaan hebt en niets aan het toeval overliet, goed systeem en super gezondheid. Tommy heeft je er uitstekend bij geholpen, dus mannen van harte! Jullie hebben laten zien dat je in Heemskerk niet kansloos bent voor de titel.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten