rustig weekje


Week 4 #nieuwsvanachterdeduinen#
Rustig weekje
De afgelopen dagen heb ik ’n start gemaakt met het ‘overwennen’ van de jaarlingen naar hun nieuwe vlieghok en wel op die paar schaarse dagen met redelijk weer, komende week hopelijk betere omstandigheden en wat meer mogelijkheden. Vanaf nu zal ik niet meer toe geven want ze blijven het proberen, lekker treuzelen, toch weer naar het oude hok willen en de baas lekker op de zenuwen werken, maar slecht gedrag gaan we niet belonen!
Alle duiven hebben hun wekelijkse bad weer gekregen en wat gaan ze er toch graag in, de duiven voelen zich klaarblijkelijk ‘smerig ’en hebben er behoefte aan, want ze krijgen er maar geen genoeg van. De duiven die buiten hun kans schoon zagen nog eens extra te badderen op het platte dak liet ik lekker begaan maar vragen wel wat extra tijd want ik moet in de buurt blijven. Puur uit preventie voor de roofvogel en de katten.
De oude planning lijst van 2015 met de nodige aantekeningen uit de lade gehaald en die voor2016 ingevuld. Ik noteer in begin van het seizoen bijna alles o.a. data van aanvang verduisteren, opheffen, tijdstip belichten, vaccinaties, controles dierenarts, aanvang africhtingen, voerschema, supplementen. Eigenlijk maak ik een heel draaiboek met wat en wanneer bepaalde zaken moeten gebeuren. Kortom ik laat me niet verrassen en voel mij er goed bij een schema bij de hand  te hebben en wanneer het toch nodig blijkt kun je altijd nog afwijken maar vergeten is er niet bij. 

Het gaat op de hokken allemaal zijn gangentje, alle duiven (kweek en vliegers) zitten op eieren en dit is voor mij een uitgelezen moment om de duiven te laten vaccineren tegen Paramixo. 

Het volgende nieuws haalde ik van internet 

Einde van Afdeling 12 “De Kuststrook” ?  

Wanneer ik onderstaande brief lees kan je bijna niet ander concluderen dat alle clubs op één na ( Noordwijkerhout) die vorig jaar nog deel uitmaakten van Afdeling 12 vanaf 26 januari 2016 zijn toegetreden tot en geaccepteerd zijn door Afdeling 5.  Afdeling 12 zal dus wel ophouden te bestaan en komt er een einde aan een ‘vervelende’ zaak. Noordwijkerhout zit dus nog te dubben.  

Aan het bestuur en leden van de verenigingen:

1507 de Vriendschap Leidschendam,1517 Haagse Postduivenhoudersclub in Den Haag, 1519 de Rijnklievers uit Katwijk, 1530 de Blauwband/Luchtklievers uit Lisse, 1536 de Eendracht uit Maasdijk, 1541 Steeds Sneller uit Noordwijk, 1549 de Zwaluw uit Voorschoten, 1551 Gevleugelde Vrienden uit Wassenaar en 1553 de Heul uit Kwintsheul.

Geachte bestuur,
Het verheugt ons als bestuur van Afdeling 5 u te kunnen melden dat uw aanmelding als lid bij Afdeling 5 gisterenavond in de Algemene Ledenvergadering van 26 januari met applaus is begroet.
U bent allen aangenomen en dus vanaf heden 27 januari lid van de Afdeling 5.
Wij spreken de wens uit dat we met elkaar een goede start gaan maken in 2016 waar we de duivensport weer centraal kunnen stellen.
Wij hopen ook dat u en uw leden het op prijs stellen dat hiermede een veel te lange periode van onzekerheid ten einde is gekomen.
Nogmaals van harte welkom en vriendelijke groet.
 

Het voorstel over inkorfbeperking ingediend door ‘Drechtsteden’ heeft het niet gehaald, zo las ik op de site van Kees Bosua, zie onderstaand citaat

Daarna kwam de voorzitter van samenspel Drechtsteden aan het woord en bracht onder de aandacht dat men tot dit voorstel was gekomen om vooral tot een eerlijker spel te komen. Hij vroeg hierna hoe de andere samenspelen hierover dachten. Toen werd pas echt duidelijk hoe men hierover in de andere acht samenspelen dacht. Namelijk helemaal niet. Werkelijk niet één samenspel wist zich uit te spreken of ze voor of tegen het voorstel waren. De eindconclusie moet volgens mij zijn dat werkelijk niemand zich druk maakt of je nu tegen 10 of tegen 200 duiven per liefhebber moet spelen. De mannen die de afgelopen vier maanden met een toegeknepen poepgat hebben rondgelopen kunnen weer met een gerust hart tot ontspanning over gaan. Het gevaar is voor hun geweken.

Het meest bizarre wat ik deze week op internet zag was een ‘instructie’ filmpje, hoe je duiven kan omringen. Het filmpje kwam uit het Oosten en ik begrijp nu ook dat ze in die landen soms een soort paspoort van elke (wedstrijd) duif moeten maken. Er is gewoon apparatuur gemaakt een soort bankschroef waartussen het pootje wordt geklemd, hiervoor is het pootje nog wel ingesmeerd met een substantie. Door die bankschroef wordt o.a. alle bloed weggeknepen, pootje wordt vervolgens afgebonden boven de ring enz. Nog geen 4 minuten later loopt er een duif rond, die een identiteitswissel heeft ondergaan. In die landen gaat er veel geld om door het gokken en de enorme inschrijfgelden en dat maakt ze wel heel ‘vindingrijk’.  

Laatste nieuws omtrent de afwikkelingen Afdeling 5 en Afdeling 12 (2 februari)

Oplossing procedures Afd. 5 Afd. 12
Geachte leden van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden, door diverse omstandigheden o.a. geen bezetting secretariaat en andere persoonlijke perikelen, zal ok proberen jullie bij deze op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de Afdeling. Afgelopen vrijdag 29 januari j.l. is er een oplossing voorgedragen, aan de hand van de zitting van de beslaglegging op de kas van onze afdeling, een compromis gesloten wat als volgt is samengesteld, Afd. 5 neemt alle vervoermiddelen van Afd. 12 over, inclusief 1400 boxen, t.w. 5 wagens met toebehoren, voor het bedrag van 40.000 euro, indien daar mee akkoord wordt gegaan vervallen alle aantijgingen jegens Afd. 5 als van de N.P.O.

Dit heeft de afdeling naar alle besturen van de samenspelen voorgelegd op zaterdag 30 januari, met de vraag dat met uiterlijk zondagavond een besluit moest worden genomen, immers dan zou per 1 februari de beslaglegging ongedaan zijn. Dit was ondertekend door de Griffier de Rechter en beide partijen. Wij als samenspelbestuur moesten dus snel tot een besluit komen, wij hebben die verantwoording ook genomen en positief op dat voorstel gereageerd om een einde aan een heel vervelende en slepende affaire te beeindigen. Deze morgen 1 februari bericht ontvangen van bestuur Afd. met het resultaat van de stemming van de in totaal 26 kiesmannen, 21 kiesmannen voor, 2 tegen en 3 blanco. Inmiddels zijn alle verenigingen van 12 over op 1 na, dat is de vereniging uit Brielle.

Wij als bestuur willen, ondanks onze onderbezetting, waar mogelijk bij deze jullie op de hoogte brengen.
Het Bestuur.

 

 

 

Reacties