#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
Na een prima weekend met 2 mooie vluchten (goede beslissingen van de L.C. maar ook de verzorgers verdienen een dikke pluim) uit Asse Zelik en Pithiviers gaan we de duiven prepareren voor de MF t.w. Pontoise en dat ligt niet naast de deur, dik 430 km. (Heemskerk)  Ook gaan we de jonge duiven nog een paar keer goed africhten want volgende week de 1e africhting met de kring.
Je maakt in het begin van het jaar een planning/vliegprogramma en niemand kan voorzien hoe het gaat lopen, afgelopen zaterdag liep Pithiviers goed af maar menig liefhebber ( en niet de minste) lieten hun jaarlingen thuis want zij zagen ‘donkere wolken’  en ‘beren’ op de weg.  Voor a.s. zaterdag ziet het er in Frankrijk redelijk uit en de kans op ‘overstaan’ is niet groot, op overstaan zit niemand te wachten, zeker met de kennis  dat we een week later de 2e dagfondvlucht en onze laatste Vitesse vlucht hebben. In het belang van de duiven, het meedoen en spelplezier vind ik 430 km en meer, komende zaterdag  gewoon te veel, zeker na de zware vluchten van afgelopen weken.  De maand mei is de warmste maand mei sinds 1706, ruim 3 graden warmer dan normaal. Dit hebben de duiven toch maar weer moeten verwerken. 
Maandag na de ochtend training, het jonge spul om 10.45 uur gepakt en hup in de auto en op 25 km gelost, strakke blauwe lucht, beetje heiig over de weilanden en een stevige zuidoosten wind. Eerlijk gezegd zou ik het niemand adviseren maar na 3 weken oostenwind zijn die duiven daar wel aan gewend.  Bij Thuiskomsten geen veer te bekennen en ik kan vertellen ze hebben waarschijnlijk de toeristische route genomen en verzeild geraakt in een andere groep duiven.  Uiteindelijk komt er toch een ploegje aanzetten maar dat waren meer vreemden dan eigen duiven, dat waren de eerste 18 van de 36, het volgende uur arriveren er nog een aantal en bijna allemaal vergezeld met een vreemde duif.  Die vreemde duiven hebben ook lekker getraind en weten hopelijk de weg terug  te vinden.  Toen ik in de middag thuiskwam van mijn fietsrondje arriveerden de laatste 3, beetje leeg gevlogen en scheel van de dorst.  Zo moet het, die hebben wat geleerd.
Maandag en dinsdag was het trouwens ‘drukkend’ warm, je ziet het aan het trainen van de duiven maar ook aan de voedselopname, zelf ga je ook niet in die warmte 20 km hardlopen, een schaduwplekje en lekker fris water volstaat. Dinsdagavond kwam er een verfrissend buitje maar in sommige delen van het land kon  het “tje” wel weglaten want was het noodweer. Woensdagochtend gelijk weer drukkend en heiig weer, donderdag geen haar beter met buitjes en onweer, een totaal andere voorbereiding naar onze Midfond vlucht.
Woensdag en donderdag nog maar eens een blik op diverse weersites geworpen,  het ziet er ‘goed’ uit dus het merendeel van de duiven gaat mee, uiteraard blijven de gewonden thuis maar ook de duiven die absoluut nog niet voldoen blijven ’n weekje thuis, een 25 tal duiven moeten de klus klaren
Zaterdag in Frankrijk zonnig, (vrijdagavond in Noord Frankrijk nog wat buien dus in de vroege ochtend kans op heiigheid). De wind op de kop met het nodige west er in, Belgie en Nederland voornamelijk een westelijke wind maar met bewolking en in Nederland een kans op een buitje?. Kan wederom een stevige vlucht worden, andere wind, andere duiven, ander regio’s?
BREAKING NEWS
Totale verkoop van de duiven van Henk Beentjes.
Binnen een paar weken tijd is de gezondheid van Henk zodanig achteruit gegaan, dat besloten is de duiven met spoed te verkopen. Afgelopen woensdag zijn de duiven geselecteerd en zijn er inc. de kweek duiven, slechts 30 oude duiven die verkocht gaan worden. De komende dagen zullen we de nodige informatie verstrekken over de duiven. (niets wordt vooraf verkocht)
De verkoop vindt plaats in het clubgebouw van P.V. Heemskerk op zondag 10 juni. Bezichtigen van 11.00-12.00 uur en de verkoop per opbod begint om 12.00 uur!

Reacties