Udo-Duijn "outstanding"


Al vanaf de eerste vlucht komen de duiven van Lex en Steef geweldig af, resultaat bijna alle weken kopduiven en geweldige prijspercentages waardoor ze al regelmatig in “het spoor der kampioen” hebben gestaan en dan te bedenken dat we nog maar 8 weken bezig zijn, wat zijn we nog te goed van de mannen?
Ik ken Steef en Lex al jaren omdat Steef ook mijn hofleverancier van duiven is.  Toen Steef enige jaren geleden besloot te stoppen, bood Lex aan in combinatie te gaan spelen en samen brengen ze de kolonie naar een nog hoger niveau.
Steef is de selecteur, de keurder, de ogen man en niets ontgaat hem en is keer op keer in staat koppels samen te stellen waar kopduiven uit rollen. Lex is de tovenaar en pikeur op de vierkante meter want zo groot is de accommodatie en kolonie niet, slechts 12 koppeltjes op totaal weduwschap moeten voor de successen zorgen. Lex weet de duiven week in week uit in een perfecte conditie te brengen, elke vlucht wordt er bekeken welke duiven meekunnen, invliegers hebben ze een hekel aan en duiven die missen zijn geen lang leven beschoren.   Bij de jonge duiven het zelfde laken en pak, niet goed van bouw, uitdrukking of gezondheid, inpakken en wegwezen. Voordat de vluchten beginnen zijn er al de nodige weg en einde seizoen is de selectie spijkerhard want er is maar plek voor 24 duiven!
Inmiddels hebben Lex en Steef een duif op het hok die dit jaar al 3x top tien speelt tegen meer dan 10.000 duiven en afgelopen zaterdag spelen ze de  1e NPO op Pithiviers tegen  5717 duiven een harde, zware vlucht met noordoosten wind.
Uiteraard ging ik even langs om deze duif te bewonderen en op de foto te nemen en Lex, Steef en Lia te feliciteren.
Dit jaar al 3x top tien in de Afdeling tegen meer dan 10.000 duiven, een pareltje! De 13-‘001 ook de vader is van de 16-‘854. Vorig jaar duifkampioen MF en Generaal in de kring.
De winnares van Pithiviers, klasbak.


 


!
Reacties