zondag 11 augustus 2019

The Day After


The Day After,

Wat moet je nu na zo’n stormachtig weekend schrijven? Zelf geen duiven mee op Peronne omdat ik het weer op zaterdag niet vertrouwde en ik 3 nachten mand in deze periode van het jaar niet zo zie zitten, dan krijg je donderdagavond te lezen dat de nalijn naar de zondag gaat
#Gezien de weersverwachting voor aanstaande zaterdag heeft de lossingscommissie in overleg met het bestuur het volgende besloten: Het inkorf moment voor N32 Roosendaal wordt verplaatst naar zaterdag.#  dus elk weldenkend mens had zich al verzoend en er op gerekend dat de duiven zaterdag niet los zouden gaan. Dat werd dus een misrekening want ze gingen wel los en wat daar nu de weegredenen voor zijn geweest blijft (tot nu toe) in het ongewisse.  Zondag ziet er beter uit, zeker in de loop van de dag, zonnetje en de wind neemt af, misschien een enkel buitje, dus 40 jonge duiven zaterdagavond ingekorfd.

Zaterdag, windkracht 8 en stormvlagen zelfs een gedeelte van het dak van het stadion van AZ vliegt  de lucht in en in de avond bij veel liefhebbers nog heel veel lege plekken terwijl de meeste al niet dik in de duiven zitten, natuurlijk  zijn er na gekomen, vaak geblesseerd.  Zondag wederom 7.45 uur de duiven los, minder wind zoals voorspeld maar om de haverklap lokaal een fikse bui, je kijkt elkaar aan, je wordt gebeld, geappt, waarom? De duiven zijn bij mij thuisgekomen en dat was de bedoeling maar niemand zit op zulke vluchten te wachten, de meest *fantastische teksten staan op de afdelingssite, toch ben ik bang dat het vertrouwen bij veel liefhebbers wel een beetje is weggezakt. Ik weet dat er niets zo moeilijk is, om alle vluchten, goed te lossen en je kunt er een keer faliekant naast zitten maar deze keer stonden alle lichten echt wel op rood.
*# lossen onder de meest gunstige omstandigheden de jonge duiven en lassen zelfs af indien de omstandigheden te extreem zijn. Deze diervriendelijke omstandigheden creëren wij voor het behoud van onze jonge duiven#

In Heemskerk Peronne

1 Piet Baltus, 2 Frank Rodenburg, 3 Max van Delden 4 Wim Geerlofs,5 Simon Durge, 6-7-9 Gerrit Twaalfhoven, 8 Jaap Teeling, 10 Combinatie van der Aar .
Piet Baltus
 

In Heemskerk Roosendaal
Ans Vogelzang
 

1-9 Jan Vogelzang,  2-3-4 Frank Rodenburg, 5 Gerrit Twaalfhoven, 6 comb Weel, 7-8-10 Peter Nijman

Bij de eerst 10, zit geen enkele jonge duif, slechts 8 jonge duiven vinden wij terug bij de eerst 40, de jonge duiven hebben duidelijk wat meer last gehad van de wind en de buien.
Dit was de laatste Day After, mijn jonge duiven gaan nog een 4 tal vluchten mee, welke en waar nog geen idee maar daar ga ik verder niet over schrijven.  Het seizoen zit er op, goede prestaties met de oude duiven gerealiseerd en in het bijzonder op de dagfond. Mijn seizoen is geslaagd nu nog even werken aan de jongen, zodat zij volgend jaar de nodige ervaring hebben…….

.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten