zaterdag 3 augustus 2019

Vierzon en Quievrain


Vierzon en Quievrain (jong en X vlucht) staan op het programma.
Op Vierzon staan in de kring 332 duiven en in de afdeling 2330 duiven in concours, het is de laatste DF vlucht en ook de afsluiter van het oude duivenseizoen.  Vierzon (Bourges) is een Nationale vlucht, de vlucht staat nog te boek als internationale vlucht maar de Belgen doen niet mee en ook achter dat Nationale kun je een vraagteken zetten want voor de voorvlucht is het een Midfondvlucht en voor de achtervlucht nog steeds een behoorlijke afstand van 700km +.  Ook voor de nationale lossingcommissie lijken die nationale vluchten mij waardeloos want je moet wel een beslissing voor het hele land nemen. In Noord Frankrijk en Belgie krijgt de oostkant, zaterdag, zware bewolking en regen, terwijl de westkant van Belgie en Nederland zware bewolking heeft die maar moeizaam zal breken. Op de site van de ZLU kunnen we dit ook lezen en de duiven gingen dus vrijdag niet los maar Bergerac daarin tegen werd in de middag wel gelost. (ik denk dat de mannen van de ZLU het beter hebben gezien)  Hopelijk zaterdag een verstandige beslissing. We gaan kijken en hopen of we in de club, kring en Afdeling een mooie tijdduif kunnen draaien want dat is einde seizoen al moeilijk genoeg. Zelf heb ik 7 doffers en 13 duivinnen mee…..
De jonge duiven gaan naar Quievrain, de 5e jonge duiven vlucht, hierna volgen nog Peronne, Pont st Max, 14 dagen later Fontenay en dan weer 14 dagen later 14 september Morlincourt.  Volgende week begint ook de Natour dus er zijn mogelijkheden genoeg om in te korven. Zelf ben ik voornemens 32 jonge duiven mee te geven. Vrijdagmiddag 16.00 uur bestudeerde  ik nog éénmaal de weerkaarten en besloot de jonge duiven niet te spelen.
Update Zaterdag
De duiven in Vierzon zijn om 7.45 uur gelost en ik ben bang dat dat veel te vroeg is en later lossen is geen optie dus die duiven moet je op zondag lossen.  Ze zijn los en dat wordt billenknijpen.
Bergerac komt heel slecht door maar ons clublid Cees Niesten pakt in de ochtend  de hoofdprijs met 1 duif mee maar wel met een hele goede!  Zoon Cees Niesten Jr.  pakt 4 uur later ’n duif en is de 13e gemelde!! Cees wordt hierdoor volgens mij Kampioen onaangewezen.  Mannen Niesten gefeliciteerd.
Ondertussen zijn de jongen om 12.00 uur gelost, hopelijk komen er verbeteringen maar …..ik heb niet mee.
Later meer……..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after