vrijdag 20 mei 2022

Pont St Max
Donderdagavond zijn er 585 duiven uit Heemskerk over de antenne gegaan. 1441 in de kring 3 en een dikke 10.000 dv in Afdelingsverband.

Het was ook de avond dat het nieuws doorkwam dat in Zuid-Holland in Boskoop vogelgriep was geconstateerd. O. A. Alphen, Zwammerdam, Gouda, Reeuwijk vallen binnen de 10 km zone en dan kan je de bekende namen invullen. Een enorme tegenvaller voor alle liefhebbers in het getroffen gebied. Ze zijn niet de enige want op meer plaatsen in Nederland zijn liefhebbers getroffen. Wij duiven houders zijn het slachtoffer van wetgeving en richtlijnen. Wat in Brussel, de Europese unie bedacht wordt kan ons in veel gevallen niet bekoren, zeker wanneer het onze hobby betreft. Vervoer, vogelgriep en straks registratieplicht, het wordt steeds moeilijker.

Toen de vrachtwagen arriveerde zat ik zelf al in de auto op weg naar huis. Thuisgekomen kreeg ik een appje over de toedracht van de lossing van vorige week. De vervoerder zal wel bij menige club vragen hebben gekregen…. 
Vrijdagmorgen prachtig weer en na 1400 uur regen. Hopelijk zaterdag mooie omstandigheden. 

Zaterdag update…. 
In Heemskerk prachtig weer, maar een stevige westnoordwesten wind, hoe het onderweg is geen idee. Op compulive maar kijken hoe ze elders vallen.
Op facebook circuleert een filmpje van de/een lossing uit Pont st max


Duiven gelost om 8.00 uur. 

https://fb.watch/d8fT8uuFGp/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after