zondag 29 mei 2022

The Day After

 The Day After

Zaterdag stond dus de 1e DF vlucht op het programma, daarnaast nog een Vitesse vlucht uit Quievrain.  De weersomstandigheden waren prima al stond er wel een stevige noordwestenwind en voelde het ‘frisjes‘ aan. 

De Quievrain vliegers kwamen redelijk af maar konden bij mij geen potten breken, daarentegen kreeg broer Peter ze als ‘zand’ en had ze in een mum van tijd alle 22 rap in de ‘klok’. (18/22 prijs) helaas geen kopduif.

Door Quievrain kregen wij wel een leidraad hoe laat de Fontenaye duiven konden gaan vallen. Het werd een prachtige vlucht, voor mij zelf geen kopduif, maar ze kwamen goed door. Wanneer in de club de uitslag eruit rolt ben ik verbaasd, in 30 minuten zijn er 21 van de 25 thuis en die zitten allemaal prijs. Broer Peter gaf er 4 mee en was nog sneller klaar met een 100% score.  Rond 17.00 uur melden de 2 laatste Fontenaye duiven zich en kan de klep dicht.  Ik ben niet tevreden, het gaat om kopduiven maar wie weet, hoop doet leven, dus werken aan de forme en motivatie.

De overwinning op Quievrain gaat naar de combinatie Weel en op Fontenaye naar Hans Baltus/ kees Niesten sr. Zowel de winnende duif op Quievrain en  Fontenaye zijn duiven die weten wat kopvliegen is en die moet je onder de pannen hebben. 

Volgende week een vlucht van 400km en zo te zien wederom kopwind







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after