zondag 10 juli 2022

The Day After

Beetje rare dag, duiven vroeg los en in Heemskerk was het bij vlagen mooi weer maar ook periodes van veel bewolking en een kring om de zon. Wij waren benieuwd. 

Dan komen de meldingen uit Haarlem en niet veel later uit Velsen van club genoot Ron en dan weet je dat je hooguit nog 3 minuten hebt. Op ‘34’ dient de eerste zich aan, de “800” kwam met een noodgang aanzetten, één streep en pats op de klep.  Ik had er eentje maar na een paar minuten zeiden we tegen elkaar, ‘het duurt wel lang’! 

Dan komen de duiven met grote regelmaat door en zijn uiteindelijk toch rap thuis en kon het wachten op de Chateauroux duiven beginnen. In de tussentijd een beetje Cahors en Barcelona gevolgd. De mannen Hommes pakken op beide vluchten en ons clubgenoot John Laan pakt een mooie tijdduif van Barcelona. Geweldig!!!

Op Quievrain in de kring een mooie 5e plek en 12 van de 19 duiven in de prijzen. Het Vitesse seizoen (8 vluchten) In de KRING zit erop,  6x goed en 2 x wat minder, respectievelijk een 8e-17e-10e-8e -68e-45e -20e – en zaterdag een 5e  klassering  


In de middag settelden wij ons voor Chateauroux en dat werd een kraker. Je ziet de tijden uit Zuid Holland maar je weet die van mij moeten nog ruim 60 km en de wind op de kop trekt aan.  Het werd een mooie vlucht voor duiven die dit aankunnen en eerlijk gezegd ruim 10 uur vliegen met 60 km per uur gaat ze niet makkelijk af. In de kring een 20e plek en 6 van de 12 in de prijzen.  Zondag morgen melden de laatste 4 zich, klep dicht en maar eens nadenken over het vervolg……

Combinatie Kuilman Zwanenburg pakt de 1e op Quievrain maar ook op Chateauroux en laten een indrukwekkende serie zien. Gefeliciteerd Ron en Theo! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after