zondag 30 oktober 2011


De kogel is door de kerk, in Heemskerk is in 2012 nog 1 duivenvereniging t.w. P.V. Heemskerk. Een club met bijna 50 vliegende ‘hokken’. De Vredesduif en Vitesse hebben elkaar gevonden, de notaris kan aan de gang en de verbouwing kan beginnen, het clubgebouw wordt helemaal up to date gemaakt, zodat we met deze grote groep liefhebbers een modern, gezellig, maar ook ’n efficiënt clubgebouw hebben. De bouwcommissie heeft zijn plannen kenbaar gemaakt en deze zijn inmiddels goed gekeurd, we kunnen aan de slag. En met WE hopen we op heel veel vrijwilligers………..

Vorige week schreef ik dat er nog maar weinig openbare verkopingen zijn en dus nog maar weinig gelegenheid de duiven te bezichtigen. Laat er nu deze week ’n kijkdag wezen bij Eijerkamp. De 40 jonge duiven die op ‘PIPA’ verkocht gaan worden, waren dinsdag te bezichtigen in Brummen. Een mooie gelegenheid om weer eens te kijken en te voelen wat dit voor duifjes zijn, want je weet maar nooit. Dus vertrok ik dinsdagmorgen samen met broer Peter en Steef naar Brummen. Onderweg even ’n kopje koffie en ‘n hapje eten, ‘ een pannenkoek’( zaten we in een pannenkoekhuis)) en klokslag 13.00 uur reden we de parkeerplaats op. Bij Eijerkamp word je altijd hartelijk ontvangen en stond de koffie, soep en broodjes klaar. Maar we kwamen natuurlijk voor de duiven, deze stonden keurig netjes in volgorde van de verkooplijst in de hal opgesteld, voorzien van stamkaart. Uiteraard was er iemand van PIPA aanwezig, namelijk Vincent van der Kerk en deze werd geassisteerd door Jim van Ingen een jonge enthousiaste duivenmelker. Ik had het idee dat ook het gehele team van Eijerkamp aanwezig was, incluis vader en zoon Eijerkamp. Tijdens een praatje met de heer Eijerkamp vertelde hij mij dat hij vandaag 77 jaar was geworden dus kon ik hem welgemeend feliciteren. Een kranige vitale man die met grote passie over duiven kan praten en zichtbaar zat te genieten. De 40 duiven waren zonder uitzondering allemaal in zeer goede conditie en bijna allemaal volledig door de rui heen en daardoor kon je ze goed beoordelen. Ik moet zeggen, er zaten een paar buitengewoon goede duiven tussen en ik verklap gelijk dat waren tot nu toe niet de duurste. De duifjes zijn speciaal gefokt voor de kweek, ( de nadruk lag wel heel erg op klinkende stambomen) hebben nooit los gevlogen en er zitten diverse types tussen. 4 duiven echt voor de zware fond, veel duiven die meer geschikt zijn voor het kortere werk maar ook de nodige allround duiven. Zelf zijn we op zoek naar allround duiven, maar alleen naar die “pareltjes” met perfecte bouw en ‘goede’ ogen en we hebben er een paar kunnen noteren. Je kunt er niet inkijken en gelukkig heeft iedereen ook zo zijn eigen voorkeur, al waren wij gedrieën het roerend met elkaar over deze duiven eens. Nogmaals de duiven waren perfect in orde, prima afstammingen en ongetwijfeld goede vliegduiven.

De man van Pipa heeft alle duiven in zijn laptop staan met ’n keuringsrapport en dat wilde wij wel eens vergelijken met onze bevindingen, maar dat ging mooi niet door!

Na afloop waren ze  wel nieuwsgierig naar wat we er van vonden en volgde er een discussie, waar zelfs Hans Eijerkamp zich in mengde en de 2 duiven die ter “discussie” stonden, ook zelf even wilde keuren. (Hans was het trouwens met ons eens) Over enthousiasme gesproken, de zoon van Hans ging zelfs een duif uit de vlieghokken halen om ons te laten zien, dat als je ze zou kruisen, je de ideale vliegduif zou kweken. Na nog een kopje koffie drukten we de mannen de hand, stapte in de auto en waren we het met elkaar eens, een mooie duivendag en weer een ervaring rijker. De ervaring….Altijd zien en voelen wat je koopt! De Eijerkampen hadden de ‘guts’ potentiele kopers in de gelegenheid te stellen dat te doen. Deze week nog maar eens op internet kijken maar ik ben bang dat die paar duifjes waar ik een oogje opheb mijn budget ver te boven gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

1e africhting