vrijdag 7 oktober 2011

De lay-out van mijn Blog is wat aangepast, ietsje anders, want verandering van spijs doet eten  is het spreekwoord dus moet je moet de boel regelmatig verfrissen en opkloppen.
Na ruim 3 weken zit mijn taak als verzorger van de duiven van ’n clubgenoot er op en ik denk dat de duifjes blij zijn dat de baas weer thuis is. Was ik dan zo’n slechte verzorger? Neen dat denk ik niet, maar ik was niet in de gelegenheid de duifjes een bad te geven en ze snakten er naar, vandaar!
Deze week ’n voorraadje allicine ingeslagen en een babbeltje gemaakt met Hans Bok de ‘man’ achter dit product. Zo af en toe, hoor of lees je wat over dit product, bij de knoflook gebruikers doet het een belletje rinkelen. Juist allicine is de enige werkbare stof in de knoflook en wat is er nu mooier dan alleen de werkbare(gestabiliseerde) stof te gebruiken. Zelf gebruik ik dit product nu vanaf mei 2011 en het past helemaal in mijn programma van natuurproducten om mijn duiven zonder* medicijnen gezond te houden. (Zonder*, ik ent wel tegen paramixo en pokken) maar preventief gebruik van antibiotica wordt al een paar jaar niet meer toegepast. Is een duif aantoonbaar ziek, zal ik overleggen met de dierenarts en dat is alweer ’n mooi tijdje niet meer nodig geweest.) Het gesprek met Hans Bok ging over het ontstaan, het idee er achter, de ontwikkeling, onderzoeken en de toepassingen en de resultaten. Het product wordt in de veeteelt ingezet (al 7 jaar) en dan vooral bij koeien, kippen en huisdieren. Er is inmiddels ook een humane lijn opgezet voor menselijk gebruik. Goed, ik ben duivenmelker en samen met Theo Zwanenburg gaven wij onze bevindingen door van ons gebruik bij de duiven. Het was hoogst interessant en hebben vooral gesproken over de doseringen en tijdsduur en zullen dat gaan documenteren om het fijn te slijpen. Het werd laat, heel laat voordat we thuis waren maar het was het dik waard! Wilt U het ook (uit)proberen/gebruiken, lees dan het cursief gedrukte.
De prijs van 1 liter Allimax/D.T.S of te wel allicine is 122.50 euro (Inc. btw en vrachtkosten) Ik heb met Hans een prijs afgesproken zodat ik het kan ompakken in flacons van 200ml. De prijs is dan zelfs omgerekend interessanter  dan ’n hele liter. Namelijk 22 euro voor 200ml. Hier doet ’n liefhebber met 60 duiven ruim 15 weken mee, of te wel voor 1.50 euro per week ben je klaar! Uiteraard krijgt men er een  doseringsschema bij. Bellen kan altijd voor een afspraak om het product op te halen, opsturen is niet mogelijk, want het artikel moet gekoeld blijven!  Informatie, onderzoeken, verslagen, kijk vooral eerst op www.allimax.nl
Mijn reactie op de column van Martin heeft vooral tot doel, dat je je niet blind moet staren op bepaalde uitslagen. Als iemand week in week uit er 20 bij de eerste 30 in ’n rayon speelt, moet je je toch achter de oren krabben voordat je daar versterking gaat halen. Zwak rayon? Heeft hij als enige de trek over zijn hok?, vaak zijn het wel topliefhebbers en ook tot het bot gedreven en ja dan valt alles samen en is er niet tegen te spelen. In ons rayon zie je deze overmacht sporadisch en als het er is moet je echt wel de superforme hebben en dat kan je niet weken lang volhouden. Ik vind het geweldig knap als Joop Jansen in Haarlem ze aan ’n touwtje krijgt. In Heemskerk kan Peter Beentjes en Piet van Vuuren er ook wat van en ik zal er nog wel ’n paar vergeten maar de genoemde namen schieten mij nu even te binnen. Lex Udo in Heiloo kan er ook wat van en kan ’n paar weken genadeloos uithalen om vervolgens toch alle weken wel ’n kopduif te pakken, maar niemand lukt het week in week uit in Rayon A of B, de boel op te rollen (gelijk de mannen die in de trek liggen en wij wekelijks kunnen lezen) en dat is wel net zo prettig.


Zomaar 2 artikelen van afgelopen week…………
Allyl Methyl Sulfide (AMS), een omzettingsproduct van knoflook, remt de groei van de bacterie Actinobacillus pleuropneumoniae (App), die bij varkens longontsteking veroorzaakt. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR (Livestock Research en Central Veterinary Institute) in opdracht van biologische varkenshouders. De varkenshouders wilden weten of het mogelijk was om inplaats van antibiotica knoflook te gebruiken.

Het gehele artikel is te lezen in het AgriHolland Nieuwsarchief
[Abonnementhouders login] [Informatie over het Nieuwsarchief]

bron: bioKennis - Wageningen UR, 13/09/11

Knoflook alternatief voor antibiotica
Veehouder Arnold van Veelen uit Biddinghuizen zet zich in voor een alternatief voor antiobiotica bij dieren. Het gaat om het natuurlijk middel Allicine dat wordt verkregen uit knoflook.

De Nederlandse gezondheidsraad kwam afgelopen week met het advies te stoppen met het toedienen van bepaalde antibiotica bij dieren. Dit omdat mensen steeds vaker last krijgen van bacteriën die immuun zijn geworden voor antibiotica.

Van Veelen begon vijf jaar geleden met het geven van het middel Allicine aan zijn koeien. Hij merkt dat het beter werkt dan gewone antibiotica. Van Veelen hoopt andere veehouders enthousiast te maken het middel ook te gebruiken.

bron: bhznet.nl

Publicatiedatum: 12-9-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK