zaterdag 29 oktober 2011

vergadering Afdeling 6

Vrijdagavond ging ik samen met Gerard Weel als afgevaardigde van onze vereniging naar de najaarsvergadering van de Afdeling. Sjaak Weel en Piet van Vuuren waren er namens Vitesse en we gingen lekker aan 1 tafeltje zitten om nog 1x namens onze oude clubs te kunnen/ mogen stemmen. Best ’n beetje gek want we vliegen straks in de nieuwe club “Heemskerk” maar ons stemgedrag was gelukkig op alle punten gelijkluidend. Terug naar de vergadering, eerlijk gezegd had ik er zelf weinig zin in, want er moest door 35 pagina’s verenigingsvoorstellen heen geworsteld worden. De vergadering begon ’n kwartier te laat, maar de voorzitter had een goede korte inleiding en verraste de aanwezigen met de uitleg dat hij eerst de afdelingsvoorstellen instemming zou brengen. Dit hield in dat als je ‘voor’ gestemd had, menig verenigingsvoorstel gelijk de prullenbak in kon. Dit was natuurlijk niet de meest elegante oplossing om die berg ‘narigheid’ te omzeilen en daarom liep menig spreker naar de microfoon om te vragen of ze het wel goed hadden begrepen en dat op deze wijze menig verenigingsvoorstel buitenspel werd gezet. Na 20 minuten hakken takken kwamen de afdelingsvoorstellen ter stemming en werden AANGENOMEN. Vervolgens kon men met een razend tempo door de verenigingsvoorstellen heen gaan maar had je wel het recht nog het een en ander toe te lichten maar hier werd het preadvies niet meer mee veranderd. Arie van Dam probeerde nog wel zijn voorstel, (Pommeroeul uit het vliegprogramma te halen), in stemming te krijgen. Gelukkig hield het bestuur de rug recht en werd van Dam terug verwezen naar zijn stoel. Ook hij had deze vergadering niets in te brengen.

Nogmaals ondanks dat het mij persoonlijk wel uitkwam(hoop tijdwinst) is dit niet de weg! Verenigingen moeten natuurlijk ook wel 2x nadenken voor ze iets op papier zetten en het is natuurlijk te idioot voor woorden dat je geen voorstellen als rayon kan indienen (N.P.O regelement). Je hebt dan meer daadkracht en veel minder ondoordachte voorstellen, hopelijk gaat het er ooit nog van komen.

Vluchtprogramma, lossingswijze, puntentelling en kampioenschap berekening zijn aangenomen zoals de Afdeling heeft voorgesteld. Er is een toezegging gedaan om de communicatie te verbeteren op bestuur en lossing niveau en komen daar later nog op terug. Rayon B krijgt er een club bij, te weten Zwanenburg. De deuren van de wagens worden deze winter nog eens goed nagekeken. Het vervoer heeft nog een klein winstje opgeleverd in 2011. De financiĆ«n van 2010 zijn goed gekeurd.  Uiteindelijk is de grootste verandering de puntentelling, slechts de bovenste 25 ( bij de oude duiven) tellen voor het kampioenschap. Zowel in de afdeling als in het rayon, maar in de afdeling verfijnt 1 op 10 en gecombineerd met aangewezen en in het rayon de eerst geklokte van de bovenste 25 en on en aangewezen gesplitst. Wel de toezegging na 1 jaar evalueren! Ik zal wel wat vergeten zijn maar in grote lijnen is bovenstaand wat besproken en besloten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk