zondag 8 januari 2012

Het is zo ver, vandaag de officiële opening van ons gerenoveerde en verbouwde clubhuis van P.V. Heemskerk. In de zomer van 2011 werden voorzichtig de eerste gesprekken gevoerd door de besturen van Vitesse en de Vredesduif om tot samenwerking te komen. Ik ga niet het hele proces opnieuw uit de doeken doen maar het ging niet altijd van het ‘ leien dakje’. Toch bleven de besturen standvastig in hun geloof dat het beter was om met 1 nieuwe club door te gaan. Door de leden van beide verenigingen te overtuigen van de noodzaak tot samengaan, om diverse valide redenen, kon het interim bestuur aan de slag gaan. Meerdere mensen vonden de tijdspanne te kort maar het bestuur vond het geen probleem om onder deze tijdsdruk te moeten gaan werken. Het administratieve werk zoals het oprichten en opheffen van verenigingen bij de notaris, omzetten naam bij de Gemeente, Kamer van Koophandel, banknummers, omzetten leden, aanmeldingen Afdeling en N.P.O en dan ben ik nog wel een paar dingetjes vergeten te noemen, moesten voor 1 januari afgerond zijn. Vervolgens samen met de bouwcommissie een plan maken en uitvoeren. Begrotingen maken en bewaken. Offertes aanvragen, spullen bestellen en uiteindelijk snel aan de slag. Mensen er is in een korte tijd ontzettend veel werk verricht en er is een pracht van een clubhuis verrezen. In het voorjaar gaan we het dak nog vervangen, de platen zijn al in huis maar de weersomstandigheden lieten het niet toe om het eerder te doen. Eind januari nemen we afscheid van het oude ’Vredesduif’ lokaal, alleen de sleutel nog inleveren. Ook hebben we in de maanden januari en februari onze handjes nog vol aan de automatisering perikelen met de computerklokken, inkorfantennes evenals met het invoeren van de chipringen Deze klus is van essentieel belang en willen we ruim voor eind maart afsluiten. We zijn klaar met de verbouwing en het is altijd ontzettend gevaarlijk namen te noemen….Maar wat Gerard Weel aan tijd, energie en kennis er in heeft gestopt is niet te beschrijven. Gerard grote klasse! Maar ook die mannen die tegelzetten, loodgieterswerk, stukadoorswerk en schilderen tot hun specialiteit rekenen, top mannen! De schoonmakers, de mannen van hand en span diensten allemaal( maar vooral die 2 jonge gasten) bedankt dit was een staaltje TEAMWORK. Ook ’n groot compliment aan Jan Breed, onze duivenfotograaf. Jan heeft 2 prachtige ‘logo’s, naamborden gemaakt!
Gerrit de Boer en Gerard Duijn gaan op aanwijzing van de voorzitter het naambord onthullen.
is het niet prachtig
Ger Wagter zit toch te mijmeren zal hij zijn duiven missen?
Gerard Weel, de voorzitter bezig met zijn openingsspeech
Gerard Duijn, doet nog 'n stukje historie uit de doeken. 

 Het resultaat is verbluffend, we kunnen het komende decennia zonder problemen tegemoet treden. De mooiste, grootste vereniging van Afdeling 6 staat in Heemskerk en daar mogen we best trots op zijn.


De kampioenen zoeken elkaar op. Hein Berkhout gaat weer op de dagfond vlammen en Steef Duijn gaat voor het Generaal. Kijk mensen dat zijn doelstellingen!!!



Zaterdagmiddag de kweekduiven gekoppeld, dit jaar zitten ze verdeeld over 2 hokken en dat is met het overkoppelen eigenlijk wel gemakkelijk. De duiven zijn er aan toe, netjes op gewicht en ze zien er piccobello uit. Steef heeft weer wat nieuwe koppelingen gemaakt, al zijn er ook ’n paar koppeltjes gelijk gebleven. Tegen de avond lagen ze allemaal te kroelen in de nestschotels en vanmorgen gelijk begonnen met de eerste koppels los te laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten