vrijdag 6 januari 2012

Schoonmaken en aanvang kweek

In 2012 gelijk maar begonnen met de duivenhokken weer eens ‘n keertje goed schoon te maken. A.s. zaterdag wil ik de kweekduiven samen zetten, dus moest ik de boel in gereedheid brengen. Uiteindelijk heb ik alle rennen en volières schoongemaakt en eerlijk gezegd, geeft het mij een voldaan gevoel. De kweekduiven zijn deze week ietsje ruimer gevoerd, ze mogen absoluut niet te dik zitten maar toch mogen vooral de duivinnen wel wat meer reserves hebben. De eerste dagen na de koppeling komen ze bijna niet aan eten toe omdat de doffers zo lopen te jagen. Dus alle dagen op mijn knietjes er bij gezeten bij het voeren en regelmatig een duif gepakt om te controleren.

Belichten is bij mij geen optie want mijn kweekrennen hebben geen stroomvoorziening. Ze zullen met 14/15 dagen wel op eieren zitten want het is bij mij nog nooit anders(eerder) geweest. Rennen/volières hebben vele voordelen maar met het eieren leggen moet je geduld betrachten. Trouwens met de storm, deze week, heeft een volière voor de baas ook geen voordeel, ik waaide het hok uit en de regen sloeg het hok in. Dus ik wist niet hoe snel ik weer in de warme kamer moest komen en de duiven, die gingen gewoon tegen het gaas aan liggen met de vleugeltjes omhoog!

Vrijdag samen met Steef naar Martin van Zon geweest, even lekker bij kletsen en niet alleen maar over duiven. Natuurlijk kwamen zijn columns ter sprake niet de ’oude’ maar die over zijn kijk op de medische begeleiding. Martin weet ook hoe ik mijn duiven  gezond probeer te houden en zal dat met bijzondere interesse blijven volgen, voor ons geldt helder en eerlijk elkaar vertellen hoe de ervaringen zijn met de natuurproducten om er terzijnertijd  mee naar buiten te treden. Ja, en het laatste uur wordt gebruikt om de duiven te bekijken. Deze keer hebben we de nodige kweekduiven in de hand gekregen,( de duiven zitten nu zo’n 10 dagen op eieren ) Bij Martin zijn ’n aantal topvliegers naar de kweek gegaan en het was toch wel een voorrecht, die in de hand te mogen houden. De afgelopen weken bekroop bij mij soms wel eens enige twijfel of ik de ‘goede’ duif nog op mijn harde schijf had staan (ik bedoel  hiermee in mijn hoofd).  Bij mijn bezoek vertelde ik dit ook aan Martin en hij gaf glimlachend zijn ‘08’ in mijn handen, gevolgd door nog wat prestatieduiven en…..ik hoef niet aan mezelf te twijfelen, we zitten in Heemskerk nog steeds op de goede weg. Neemt niet weg dat Steef en ik graag ’n paar duivinnen hadden mee genomen. Deze zomer dan toch maar weer ’n bestelling plaatsen.

Morgen, zaterdagmiddag gaan we samen met Steef de kweekduiven samen zetten met het ultieme doel weer ’n paar ‘toppertjes’ te kweken en wie weet……………

Niet vergeten zondag receptie en opening van P.V. Heemskerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duffel