woensdag 20 maart 2013

npo jaarvergadering


NPO Jaarvergadering



Jaarvergadering NPO 16-3-2013

Nieuwe vaste voetring

België, Duitsland en Nederland hebben het voortouw genomen voor de invoering van een gezamenlijke ring in FCI-verband. Dat wordt een ring met naast de letters voor de landaanduiding ook een aanduiding FCI. Bij de ontwikkeling is uitgangspunt dat deze nieuwe ring niet gekopieerd kan worden en dat ze geen uitsteeksel bevat zoals nu in Nederland van toepassing om de clips in te schuiven.

Nederland heeft wel bedongen dat de huidige ringen nog naast de nieuwe bruikbaar blijven. Ook door enkele kiesmannen is daar in de algemene vergadering op aangedrongen. Daarbij is zelfs een termijn genoemd van wel 15 jaar. Reden is het feit dat er nu bij de leden veel chipclips in gebruik zijn en deze nog lang mee kunnen gaan. Op dit moment zijn zelfs de oudste chipringen nog in gebruik.

Bestuur

De zoektocht van het bestuur heeft ondanks gesprekken met enkele potentiële kandidaten, nog niet tot nieuwe kandidaten geleid. Beide kandidaten hebben zich teruggetrokken. Komende week vindt weer een gesprek plaats met een nieuwe kandidaat. Besloten werd om na eventuele bereidheid van deze kandidaat, de kiesmannen schriftelijk daarover te laten beslissen.

Rechtszaak Pigeon Village

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de bodemprocedure. Deze wordt nu weer in de loop van het voorjaar verwacht. Wel is inmiddels door Pigeon Village op 27-2-2013 een zaak aangespannen bij de Kamer van Koophandel.

Het bestuur deed andermaal een oproep aan ALLE verenigingen om tijdig en volledig de D- en W-bestanden in te sturen. Zeker voor de Nationale Concoursen en de vluchten die tellen voor de Nationale Kampioenschappen.

Doping

In 2013 wordt het aantal dopingcontroles opgevoerd.

Personeel + Organisatie(ontwikkeling)

Mede door extra inzet van het bestuur vindt voorlopig geen uitbreiding van het personeel plaats. Ook de inmiddels ontstane vacatures worden niet opgevuld. Eerst worden de resultaten van de organisatieontwikkeling afgewacht. Daarvoor zijn nu 4 werkgroepen ingesteld met elk hun eigen aandachtsgebieden:

1.      Organisatie, Besturen en Leidinggeven

2.      PR, Communicatie en Leden

3.      Spel, Spelregels en Spelvreugde

4.      Daarnaast is al een werkgroep bezig met het onderwerp Interne Rechtspraak

De werkgroepen zijn nu ingesteld. Zij gaan aan het werk om hun aandachtsgebied uit te werken en de verschillende richtingen te onderzoeken en tot verbetervoorstellen te komen. Het is niet de bedoeling dat het lijvige rapporten gaan worden die weer in de onderste la verdwijnen, maar concrete voorstellen. Het is de bedoeling om in het najaar 2013 conceptvoorstellen te presenteren. Deze in de wintermaanden verder uit te werken voorstellen, dienen op de Algemene Vergadering van maart 2014 tot besluitvorming te leiden. Daarna volgt vanaf maart 2014 gefaseerde uitvoering van de genomen besluiten.

Toegezegd is dat we periodiek geïnformeerd worden over de voortgang. Deze interne communicatie vindt plaats middels voortgangsberichten in ‘Op de Hoogte’ of desgewenst in een apart infobulletin.

Toegezegd is ook dat ALLE leden hun wensen/suggesties in kunnen sturen zodat deze input zijn voor de diverse commissies en in hun overleg en overwegingen meegenomen kunnen worden. Stuur deze naar de NPO in Veenendaal.

Financiën

De NPO heeft 2012 afgesloten met een positief resultaat van € 148.000. Dit kwam voornamelijk door de verkoop van de URL (www.npo.nl) voor € 100.000. De NPO is nu bereikbaar op www.npoveenendaal.nl. Tevens waren de personeelskosten € 68.000 lager dan begroot.

Nationale en Sectorale Concoursen 2013

·         In de periode medio juni tot en met het eerste weekeinde van augustus.

·         Nationale eendaagse fondvlucht (concours per sector) op 6 juli vanuit Chateauroux.

·         Nationale sectorale vlucht voor jonge duiven op 31 augustus.

·         Minimum afstand marathonvluchten bedraagt circa 850 km voor het hart van de sector.

·         Geen jaarlingen op Sint Vincent 14-6-2013. Dit is de Nationale marathonvlucht voor geheel Nederland vanaf dezelfde losplaats.

·         Uitgangspunt zijn middaglossingen met een lossing tussen 10:00 en 15:00.

·         De laatste dag dat gelost kan worden is maandag.

·         Alle onderstaande vluchten gelden voor de nationale hok- en duifkampioenschappen Marathon, waarbij voor het hokkampioenschap de 4 beste resultaten van 5 vluchten gelden en voor het duifkampioenschap de beste 3.

 

Datum Vluchten

Sector-1 Sector-2 Sector-3 Sector-4

14 juni: St.Vincent St.Vincent St.Vincet St.Vincent

21 juni: Bordeaux Cahors (o) Perigueux Ruffec

5 juli: Tarbes Albi Albi Albi

12 juli: Agen Tarbes Orange (o) Orange (o)

26 juli: Dax Cahors Cahors Cahors

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten