zondag 1 september 2013


The Day After

Peter Nijman wint 1-2-3 tegen 410 duiven uit Wovertem.

Peter maakt ’n prima uitslag en draait er 21 van 28 in de prijzen in de club en wat ’n serie 1-2-3-10-14-15-23-27-31 enz.  In het Rayon ook ’n goede uitslag en dat met kopwind!

Tegen 1960 duiven 7-12-15-37-44-45-73-87-109 enz  (21 van de 28)

Je ziet wanneer je zo naar de snelheden in de verschillende rayons kijkt, dat de wind stevig bepaalde waar de vroege duiven vielen. Dat die zelfde wind ook zorgde voor enorme verschillen tussen de bevlogen oude en jonge duiven en anderzijds de zomerjongen wisten we eigenlijk al bij inkorving maar je wordt nogmaals heel goed met je neus op de feiten gedrukt.
de 053

De winnaar uit Wolvertem is de 2011-053, deze duivin is ’n volle zuster van mijn vale ‘173’ en komt uit de ‘33’ ’n geweldige doffer van Steef Duijn, volle zoon van zijn “goed Rooitje de 15” deze doffer staat gekoppeld op “Martina” kleindochter “Hayabusha King” van Martin van Zon.
De 074

Zijn de 2e duif 2011-074 komt uit 2 rechtstreekse duiven van Martin van Zon.
De 010


 De derde duif 2011-010 komt uit ’n zoon van ‘ de rooie 51’ doffer van Steef Duijn en is ’n zoon uit zijn “goed rooitje de 15” . De moeder is Pocahontas, geweldige duivin uit de ‘Munnik doffer x “het blokje” uit de 54 x Big Mamma  van Steef Duijn.

Peter heeft weer laten zien waar zijn duiven toe instaat zijn, gefeliciteerd broer!

Komend weekend, de zaterdag  zal ik niets op mijn Blog  kunnen schrijven. Ook zal er niets verschijnen op de site van de Afdeling. Zaterdag kunt U op S.B.S. de lossingstijden volgen. De laatste vlucht ben ik weer present.

De duiven in Troyes zijn gelost om 8.00 uur, prima vertrek!

Deze vlucht werd in Rayon B door mijn clubgenoot Wim Geerlofs met overmacht gewonnen.
Tegen 363 duiven pakt Wim er 12 van de 19 in de prijzen. 1-3-9-20-23-24-32-35 enz.
Zijn eerste duif werd gekweekt uit 2 duiven van Jan Breed uit Beverwijk ( U weet wel de man die al die topduiven op de foto neemt) Wim nam deze 2 duiven over, die beide weer bij Martin van Zon vandaan komen en voornamelijk uit zijn 'grijze 'soort komen (Silverman). Verder is zijn 2e duif van het soort van Peter Beentjes en de overige duiven zijn grotendeels allemaal van Steef Duijn.

Wim die alleen maar met zijn jonge duiven speelt, was niet echt tevreden tot nu toe. Het was het allemaal net niet dit jaar maar hij haalde deze week alles uit de kast. Donderdag was ik bij Wim om ze samen te pakken en van de 20 duiven konden er 19 mee en ze waren super. Lest best en het is uit gekomen! Wim, top man van harte gefeliciteerd.

Zelf ben ik wezen 'letten' bij Lex Udo en die pakt de 1e in Rayon A. Ook hier 'n prima serie 1-4-7-9-10-11-12-14-25-38-41 tegen 173 duiven.  Lex gefeliciteerd!

Verder kom ik nog even terug op het verweer van de heer Dirk Verleun



Dirk Verleun,

Ja, dat is de man die ik vorige week ter sprake bracht over zijn aantijgingen naar onze convoyeurs op Morlincourt. Zijn verhaal over Numansdorp liet ik even rusten want dit was een zaak voor de Afdeling om uit te zoeken. Er bleek van zijn verhaal weinig te kloppen, je kunt wel foto’s van Facebook plukken maar wanneer je mensen/organisatie ergens van beschuldigd moet je wel aan waarheidsbevinding gedaan hebben. Tachografen/ kaarten kwamen op tafel en er blijft helemaal niets over van zijn verhaal. Dan behoor je excuses te maken en je verhaal te rectificeren, nu het vervolg in zijn ‘weekbericht’ lijkt helemaal nergens op, en nu opeens lijkt Dirk het lijdend voorwerp en zegt hij zich te gaat bezinnen over de sport.

Het is toch niet zo moeilijk om te zeggen dat je verhaal niet klopte, gewoon sorry, niets meer of minder. Ondertussen heeft hij nu wel begrepen dat ’n terugkeer als convoyeur uitgesloten is, indeling bij ’n ander rayon pas ter sprake komt wanneer er nieuwe rayon indelingen komen.

Rest, hard te gaan spelen op ’n discipline waar ligging van minder doorslag gevende betekenis is, blijf  vooral misstanden aan de kaak stellen maar check de feiten. Je mening schrijven mag altijd, het is namelijk jouw mening.  Je mening schrijven is een groot goed in Nederland en een verworven recht en dat moet vooral zo blijven.

Waarom ik reageer; omdat het mij raakt en ik goede contacten met de vervoerders en convoyeurs heb en niet alleen ik, ook Cor Limmen. Cor heeft op de Frankrijk vluchten al op vrijdagmiddag contact met de convoyeurs en vervolgens  op de zaterdagen al voor dag en dauw tot het moment van lossing. Na de lossing heb ik nog telefonisch contact met de hoofdconvoyeur over het vertrek van de duiven, later op de dag hoe de omstandigheden onderweg zijn en hoe het verloop is geweest. Over betrokkenheid gesproken van ons allemaal!

 Wij  vertrouwen en respecteren elkaar en hebben afgesproken over alles heel transparant te zijn en vooral te communiceren.  Over het resultaat mag U zelf oordelen.
   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten