zondag 29 september 2013

van alles wat.....


Weinig nieuws of het moet wezen dat de kampioenendag/feestavond van Rayon B, 26 oktober in Heemskerk wordt gehouden! Zaal open vanaf 15.30 uur. Onze club zal uiteraard zijn beste beentje voorzetten om samen met de commissie er ’n succes van te maken. We hebben een prachtig clubgebouw, mooie locatie met voldoende parkeergelegenheid dus schrijf het in je agenda en kom langs!

Deze week is het mogelijk je prestatie bestand te downloaden (compuclub).

Wat ik kort geleden mee maakte, staaltje aangeboren oriëntatie vermogen of te wel slim geboren. Een duivenmelker uit Heemskerk vroeg mij of ik mee wilde, hij ging ’n bonnetje verzilveren. Samen togen we naar Marcel Tromp en Marcel hielp de liefhebber super. Met veel meer dan 1 duifje keerde hij huiswaarts. 1 van de duifjes die hij extra kreeg, kwam uit het vlieghok en was iets meer dan 30 dagen oud en vloog het broedhok al in en uit. Marcel zei, eigenlijk is ze al wat rap maar heeft nog niet buiten gezeten. De liefhebber in zijn nopjes met zoveel moois en ik bezwoer hem ze te gaan uitwennen/ spelen. Marcel belde mij kortgeleden op en vertelde dat het duifje een paar dagen later bij hem voor het hok liep. Het duifje was in Heemskerk opgeschrokken en van de plank verdwenen en liep vervolgens in Egmond in zijn geboorte hok weer binnen. Wat heet slim geboren! Marcel heeft in goed overleg het duifje zelf maar gehouden en ’n jonger piepertje verhuisde weer naar Heemskerk. Ben benieuwd wat er van dit (slimme) duifje terecht gaat komen. De moeite waard om dit te volgen……..en wat leren we hier van?

 

Hebt U al de concepten en voorstellen al gelezen van de werkgroepen die de N.P.O heeft ingesteld? Ctrl + klikken voor koppeling

Kijk vooral eens naar het raamvoorstel standaard vliegprogramma. Zo kan het ook ……….


*       een samenvatting van het voorstel van de werkgroep Organisatie, bestuur en leidinggeven
O     onderstaande link aanklikken en op pagina 7 het vliegprogramma




Zaterdag kwam Peter Jonker even langs met Richard Turner ( topspeler uit Engeland), ze waren bij Bas Verkerk op bezoek geweest en daar de kweekduiven in handen gehad. Ze waren diep onder de indruk, over de bouw en het type en voordat je daar in Reeuwijk naar het kweekhok verhuisd moet je echt wel wat in je mars hebben. Ze waren dus op bezoek geweest bij de absolute top en daar moet je ook wezen als je wat wil leren. Peter belde mij op, en wilde met Richard even langs komen, altijd leuk enthousiaste liefhebbers te ontmoeten en ‘n stuk of 10 ‘knappe’ duiven laten zien lukt me nog net. Na ’n bezoek aan dat super hok van Verkerk kom je bij mij gelijk weer down to earth. Deze mannen zijn alleen maar opzoek naar topduiven en wanneer je ’n duif aangeeft, zie je het gelijk of zo’n duif hun bevalt. Natuurlijk werd er ook het nodige verteld en die duiven uit Engeland krijgen het niet cadeau met dat stuk Noordzee wat over gestoken moet worden. De duiven moeten super zijn om daar te kunnen winnen, je zou daar in de lossingscommissie zitten moet je ook nog weten wat er zich boven dat stuk zee afspeelt. Met kopwind net boven de golven vliegen, oeh…

Die Richard is ’n fanatieke duivenliefhebber en weet met zijn duiven o.a. van Peter Jonker  voor de eerste plaatsen te gaan en die zoeken we toch allemaal. Kijk maar eens op de site van www.peterjonker.com 

Het waren ’n paar mooie uurtjes en ik heb er van genoten en er wat van opgestoken.


Persoonlijke noot over het voorgestelde vliegprogramma van de commissie



Afgelopen week hebben we allemaal de concepten en aanbevelingen van de werkgroepen kunnen lezen. Hoe de organisatie structuur in elkaar zou kunnen/moeten zitten laat ik maar even onaangeroerd, ook de werkgroep die de Pr in portefeuille heeft laat ik rusten. Belangrijker op dit moment vind ik het vliegprogramma, kampioenschappen, lossingplaatsen, vervoer, plek in de trailer. Ik denk dat deze onderwerpen de meeste liefhebbers meer zullen  aanspreken.

De afdelingen gaan met de N.P.O in gesprek en ik begrijp dat Afdeling 6 met 3 man naar deze vergadering zal afreizen.  Wanneer er consensus komt, hoop ik dat ze het vliegprogramma gelijk gaan invoeren in 2014.  De start is half april, alle weken 1 vlucht met de uitzondering van de 5 weken Dagfond. Het oude duiven programma heeft maar liefst 8 Vitesse en 7 Midfond vluchten dus met de dagfond  erbij komen we op 20 vluchten in 15 weken. Hierna 10 jonge duiven vluchten met ’n mooie opbouw (3e vlucht ’n soort inhaalvlucht) en we eindigen met ’n aantal prachtige midfond vluchten, namelijk 4 stuks 300/350/400/450km. Ook de oude duiven mogen in concours gezet worden tijdens deze 10 vluchten. Eind september kunnen we dan de stekker eruit trekken. Voor ieder wat wils maar persoonlijk lijkt het me wel handig om me te gaan specialiseren.

De kampioenschappen lijken mij wel duidelijk en prima, om de megahokken tegengas te geven heeft men de ’30 duiven’ regeling bedacht. Deze duiven moeten voor aanvang opgegeven worden, lijkt mij ook het eerlijkst want anders kom je steeds met 30 andere duiven aanzetten. Alleen bij de laatste 10 vluchten mag je 30 andere oude duiven (nieuwe ploeg) opgeven. De 2e uitslag waar alle duiven opstaan zal zeker gebruikt gaan worden door de ‘commerciehokken’ en daar moet je iets op vinden of gewoon accepteren. Mocht het allemaal doorgaan ga ik nog ’n keertje door mijn duivenbestand.

Minder lossingsplaatsen en vliegen uit de zuid-lijn en afwisselen met zuidwest lijn, vind ik persoonlijk prima. De praktijk zal waarschijnlijk uitwijzen dat het niet haalbaar is. Plaats in de container? Bij ons gaan de deuren toch allemaal tegelijk open maar wil je rouleren mijn zegen heb je. 1 op 3 spelen is ook nieuw voor veel samenspelen. Geen eigen mand meer, lijkt mij voor de mannen die geen medicijnen willen geven niet echt 'n vooruitgang. Invliegduiven hoor ik niets over of zijn wij de enige afdeling waar dit is toegestaan? Verder vind ik het 'n goed verhaal en het is geven en nemen. Deze mannen ( de commissie) hebben er veel tijd en energie ingestoken en dan moet je niet te veel de boel gaan ontkrachten, alleen eventuele foutjes fijn slijpen.

Het verschil met mijn voorstel “het roer om”  is in ieder geval 9 vluchten meer.  Ook 5 weken lang dubbelvluchten en uiteindelijk 1 maand langer concoursen.  De mannen van het korte werk moet het als muziek in de oren klinken en laten we eerlijk zijn dit is nog steeds de grootste groep.  Ik zou zeggen omarm het voorstel en kies je disciplines uit. Nu loop ik natuurlijk weer te hard van stapel en moet ik er rekening mee houden dat het weer om zeep wordt geholpen en dan zullen we als afdeling zelf wat uit de hoge hoed moeten toveren!

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten