vrijdag 13 september 2013

We sluiten in stijl af, met slecht weer


Het zit er bijna op…………..en op de valreep

 

Doping geval in Belgie, fraude geval in Nederland, Pipa heeft wat problemen met zijn afzetgebied China en het zal gerust wat genuanceerder liggen maar de eerste rimpeling bij deze succes formule is nu wel serieus aanwezig. Dichterbij huis verzet onze afdeling de najaarsvergadering naar januari. Dit geeft aan dat men ook in ziet dat er veranderingen moeten komen maar om nu op de N.P.O. te gaan wachten? Nu is wachten nooit mijn sterkste punt geweest en ook mijn geloof en vertrouwen in de N.P.O. is echt nihil, dus ik had liever gezien dat onze Afdeling de zaken  voortvarender had aangepakt. Doorpakken zou ik zeggen! Hopelijk liggen de duivenmelkers niet in ’n diepe winterslaap in januari en hebben ze geen last van ’n selectief geheugen waardoor ze de problemen alweer vergeten zijn.  We zullen zien………….

 

Afgelopen week stonden we op ’n voor ons onbekende lossingsplaats. Even ’n kort relaas van ’n mede lossingsverantwoordelijke. Het er naar toe rijden was geen probleem, bij de lossingsplek aangekomen een grote teringbende want ’n lokale aannemer had zijn bouwmateriaal daar gestort. De mannen in het donker (3.00 uur in de nacht) zoeken naar ’n geschikte plek waar ze wel konden staan met 3 auto’s en geen hinder hadden van geparkeerde campers. Gevonden en eindelijk om 17.00 uur stonden de wagens op hun plaats. Nieuwe coordinaten geprikt en doorgegeven want het scheelde ruim 900 meter.  Volgende keer gewoon lekker naar Nijvel!!!!!! En deze plaats als noodoplossing/alternatief houden.

(bovenstaande is geen excuus voor de lagere snelheden op de verste afstanden. De duiven vertrokken super met windje mee, onder goede condities. Bijna heel Noord-Holland bleef ‘grauw’ en grijs en de wind nam af, toch zaten de duiven nog vrij hoog. Wellicht zijn dit de redenen dat de kop er niet aan te pas kwam)

 

 

We hebben dit weekend onze laatste vlucht, zelf heb ik de natour aan mij voorbij laten gaan maar broer Peter vindt het ’n prachtige discipline. Lekker het nestspelletje spelen en laat ik eerlijk wezen, hij beheerst dit spel uitstekend. De laatste vlucht is hij echter afwezig en heeft mij gevraagd de duiven te verzorgen en in te korven. Hoeft niet want hij trekt er net zo makkelijk de stekker uit. Dit gaat echter niet gebeuren want ik vind het wel leuk om de ‘klus’ af te maken, of het lukt is ’n tweede maar ik ga wel mijn stinkende best doen. Mislukt het zal ik het ‘n jaar lang moeten aanhoren……  Afgelopen zondag alles door genomen en het plan van aanpak goed in mijn hoofd geprent en dit strikt de gehele week uitgevoerd. We gaan vrijdagavond de duiven voor de laatste keer beoordelen en ’n mooi ploegje inkorven.

 

De jonge duiven en het hok zomerjongen hebben geen prioriteit meer bij Peter want deze gaan niet meer mee. De zomerjongen hebben ’n harde leerschool gehad en ’n paar lastige vluchten te verteren gekregen en mogen nu uitruien en uitgroeien. Over ’n paar maanden maar eens kijken hoe ze geworden zijn.

 

En zo wordt dit het laatste ‘vlieg’ weekend van 2013 en kunnen we definitief de balans opmaken. Selecteren, plannen maken, verbeteringen  en veranderingen in de hokken doorvoeren. De stekker wordt er letterlijk uit getrokken, het licht gaat uit en de duiven kunnen ‘ruien’.  Hopelijk trekken niet te veel liefhebbers figuurlijk de stekker er uit en stoppen ermee. De komende maanden gesprekstof genoeg…………….. We gaan nu eerst proberen de laatste vlucht tot ’n goed einde te brengen.

 

Het weerbericht voor zaterdag is niet best, een frontaal regenfront trekt over Nederland en Belgie en pas later in of tegen de middag komen er misschien wat opklaringen vanuit het westen. Uit welke hoek de wind gaat waaien? Belgie geeft zuid aan maar Noord-Holland noord? Dat gedraai met die winden geeft vaak al aan dat er ‘storingen’ zijn. We zullen weer het juiste momentje moeten pakken en ze helemaal droog thuiskrijgen zal ’n moeizame onderneming worden. Hopelijk wordt het niet ’n hele lange zit, al past dat wel bij het beeld van dit jaar.  Zondag ziet er beter uit en we zouden dus….

Maar dat ga ik maar niet verder op in,  vooraf anticiperen op de omstandigheden blijft moeizaam in de duivensport.

Hopelijk wordt het weer niet 2 dagen achter de laptop vertoeven….

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel