zondag 8 september 2013

Ronguires The Day After


Ronguires The Day After.

Zelf was ik ’n paar dagen het land uit maar kon niet nalaten af en toe even op de i-pad na te checken hoe de omstandigheden waren en of ze los gingen. Zaterdagnacht thuis nog even de uitslag bekeken en zag dat half Nederland de vluchten had uitgesteld naar zondag en dat alleen de kustprovincies tot lossen waren overgegaan. Zo naar de concoursduur kijkende zal het wel een goede vlucht geweest zijn maar met zuidenwind en snelheden boven de 1600 meter wordt de achterhand zoek gespeeld en dat is niet gewoon. Ook dat is duivensport en je moet het ook allemaal maar niet willen begrijpen. Dit soort vluchten blijft ’n spelletje om de kerktoren en dus aandacht voor de winnaar…in Heemskerk!

Winnaar in Heemskerk is Max van Delden, Peter Nijman pakt de 2e plaats met zijn 1e getekende, dus blijft goed meedoen. Op de 3e en 4e plaats Cees en Jeffry Weel, Simon Durge 5-6-7, Sam de Jong 8-10 (2 mee!) en Steef Duijn pakt de 9e plaats en zo is de toptien weer compleet. Max van harte gefeliciteerd.

Broer Peter pakt naast de 2e plaats ook nog 15 andere prijsduiven van de 30 mee. Wederom ’n mooie score. Komende week wacht mij de zware taak zijn ploeg te soigneren……..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten