zaterdag 25 april 2015

The Day After


The Day After

Eerst nog maar even terug naar de lossing. Prima lossing alle deuren tegelijk open en de duiven vertrokken super. Lang genoeg gewacht zodat het regen/motregenfront Duffel en Antwerpen had verlaten. Eerder lossen behoorde absoluut niet tot de mogelijkheden.  Alle sites die we rond 14.00 uur maar konden bekijken, gaven aan  dat we weinig last zouden krijgen van water,  c.q motregen. Helaas is de praktijk wat weerbarstiger want rond 15.30 komen er op diverse plekken aan de kust toch nog wat zware bewolking het land binnen drijven soms met regen/motregen, die een mooi en ‘eerlijk’ verloop van de vlucht onmogelijk maken.  Vooral de ‘getekende’ duiven lijken het vaak het moeilijkst te hebben met deze omstandigheden en menig Vitesse specialist zal deze vlucht het liefst zo snel mogelijk willen vergeten!  In onze afdeling staat het concours zo rond de 20 minuten open en binnen 60 minuten is bij veel liefhebbers zo’n 85//90 % thuis.  Die paar laatste duiven doen er dan vrij lang over of zijn nog onderweg, ook bij mij zijn er nog 2 onderweg op zaterdagavond.

Uiteraard is er weer het nodige commentaar geweest met vooral opmerkingen dat het in andere afdelingen een stuk beter is verlopen. Ik zou zeggen doe het leesbrilletje nog eens goed op en bestudeer de uitslagen op de compuclub nog eens goed.  Kijk ook vooral waar gelost is met de tijd.

 

Terug naar de vlucht, om 15.30 stond ik al buiten en het duurde niet lang en mijn maat E.J. arriveerde. Inmiddels was ook Ben Tervoort binnen gekomen dus met zijn drieen waren en stonden we gereed om de eerste duiven te verwelkomen.  Zelf had ik ze zo rond 15.50 uur al verwacht en even voor 16.00 uur zien wij de eerste gaan, slechts een paar maar toch. Plots zie ik er één aan komen knijpen en nog 2 maken zich los uit het groepje en lijken aan te sluiten. Uit ’n ander groepje knijper er nog 2 uit. Ik zeg tegen Ben Tervoort er zitten vreemde duiven  tussen en gelijktijdig klappen er 2 tegelijk op de klep en 2 op de achterkant van het hok maar nemen ook gelijk weer de kuierlatten waardoor de 3e een extra rondje doet.  3 in één minuut met mijn 2e getekende voorop. Hierna moet ik gewoon 6 minuten wachten maar dan komen er binnen één minuut er 6 aan.  Ik weet niet of ik tevreden moet zijn, al blijkt bij het melden dat ik er goed bijzit.  De duiven komen niet wild en met ’n klein halfuurtje heb ik de helft thuis en gaan we bellen en wachten we op de rest…………….
Gijs Kabalt 1e in de club en rayon winnaar!
 

De grote winnaar in de club is Gijs Kabalt pakt de 1e en 10e plaats en heeft er als eerste 5 stuks bij de eerste 22. 2014 was een zeer teleurstellend jaar voor Gijs maar dat gaat hij dit jaar helemaal goed maken. Super gepakt Gijs en ook de eerste in het rayon tegen bijna 3000 duiven, van harte gefeliciteerd! Deze week zijn er geen echte uitblinkers en aan plek 30 tellen we al 19 van de 30 liefhebbers.

Zelf ben ik niet ontevreden en pak de 3e-4e-6e en draai er 9 bij de eerst 50 in de club tegen 755 duiven.  In het rayon tegen 2860 duiven 6-7-12-98-100-101-103-120-128-146-189-202-256 allemaal 1 op 10 ( 19 van de 44 in de prijzen.)

De vitesse vluchten hebben niet mijn volle belangstelling maar het is wel lekker wanneer je toch een fraaie uitslag neerzet, ook bij ’n vlucht die minder goed verloopt. Alles snel vergeten en weer gaan poetsen, volgende week Quievrain.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk