vrijdag 24 april 2015

Lintje......en regen....


Lintjes( en) regen

Ja, de lintjesregen daar gaan we ook wat over schrijven…..

Eerst even over de lossingsplaats Ronquieres, begin van de week heeft de lossingscommissie de koppen even bij elkaar gestopt en hebben we ons geheugen opgefrist. In 2014 was Ronguieres al geen lossingsplaats meer omdat het in 2013 een onmogelijke plek bleek te wezen om te lossen toch is deze lossingsplaats abuis op het programma terecht gekomen.  Beter nu actie ondernemen dan er voor Jan Doedel  heen rijden. Maandag is het bij het bestuur in de week gelegd met het advies er Asse Zelik van te maken. Ietsje verder dan Duffel en op deze manier blijven we voor afdeling 5 en 12 staan zodat het geen ‘dringen’ wordt op Quievrain. ( daar staan wij volgende week ) Voor a.s. zaterdag wordt er wat regen verwacht en wanneer je dan alleen op een lossingsplaats staat, heb je wat meer mogelijkheden of te wel minder overleg nodig. In goede samenspraak is Ronguieres dus vervangen voor Asse Zelik. Coordinaten Asse-Zellik 505250.0/041703.6 

We hebben bijna de gehele week kunnen genieten van prachtig voorjaarsweer, tenminste wanneer je in het zonnetje bleef. Prachtig weer ook voor de duiven en ik zie dat het de duiven goed doet. Het zal bij iedereen wel zo zijn dat de duiven wat beter trainen, net wat strakker zitten, de pootjes schoon zijn en nog meer van deze uiterlijke kenmerken waar je van kunt aflezen dat de conditie begint toe te nemen. Maar forme?  Die van mij in ieder geval nog niet maar je weet maar nooit, want ’n getalenteerde gezonde duif moet wel prijs kunnen vliegen.

Helaas is de enige doffer die zaterdag niet het hok bereikte niet nagekomen, zal dus waarschijnlijk wel verongelukt zijn, jammer maar het is niet anders. Deze week begonnen met de ochtend trainingen, voor de baas en de duiven even wennen om in het ritme te komen maar het is in de vroege ochtend toch prachtig te zien hoe de duiven door het luchtruim ‘vliegen’, toch leg ik er nog geen druk op want het is nog steeds fris wanneer ze uitgevlogen zijn en naar binnen willen gaat de klep open.  Voor a.s. zaterdag krijgen we zuidwestenwind, zwaar bewolkt met ook nog wel wat periodes van regen  en dat is best wel ’n contrast met de omstandigheden die we de afgelopen dagen hebben gehad. Vrijdag maar eens kijken wat er mee gaat ( de zondag ziet er ook slecht uit, dus Numansdorp is geen optie)

Nu dan naar het lintje…….

Onze voorzitter van de duivenclub is voorgedragen voor ’n lintje en gezien zijn voortreffelijke staat van dienst voor de lokale duivensport is dit gehonoreerd.

Maar hoe krijg je Gerard Weel nu naar het stadhuis? Enkele jaren geleden zijn de clubs in Heemskerk gefuseerd en zijn er ook de nodige gesprekken gevoerd over het clublokaal , grond, erfpacht en nog veel meer. Kortgeleden kwam handhaving op een avond langs voor de vergunningen en ondanks dat wij het prima in orde hebben konden we niet de papieren laten inzien omdat die bij iemand thuis opgeborgen liggen.  Dit incident kwam nu goed uit om Gerard voor ’n stevig gesprek op het stadhuis te ontbieden!  Het plan is dat de ‘kou’ snel uit de lucht is en Gerard door de ambtenaar nog even ’n rondleiding krijgt in ons stadhuis……..en dan komt hij plotseling zijn gezin en duivenvrienden tegen…………..

Gerard, we zijn trots op je en waarderen je tomeloze inzet. ’n Diepe buiging zeker nu je een onderscheiding hebt, wellicht dat er nu ’n lampje gaat branden waarom ik enkele weken terug je zo liep te stangen en je op de foto wilde nemen. Opdracht van Steef Duijn, de animator.  De foto was nodig voor de gemeente……….
De raadszaal ingebracht,nog steeds geen vrienden maar het lampje gaat branden


Mieke Baltus, onze burgemeester speldt de onderscheiding op
 

Van het lintje naar de regen…….

De verwachtingen voor zaterdag

Er trekt ’n frontale zone van west naar oost. Hierdoor hebben we te maken met zware bewolking waaruit ook wat regen kan vallen. In de loop van de ochtend moet dit front overgetrokken zijn en krijgen we wat opklaringen, de zichten worden dan weer beter. Wel blijven we te maken houden met lage bewolking.  Van inversie zullen we weinig last hebben. We hebben te maken met ’n zuidwesten wind en dat is met deze omstandigheden een voordeel.

Veel zal afhangen van de snelheid van het overtrekkende front, wie weet zit er redelijk schot in en zijn er al mogelijkheden in de ochtend aan de westlijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten