zaterdag 18 april 2015

The Day After


The Day After

De winnaar in Heemskerk is geworden Henk Beentjes. Henk van harte!  De eerste in Heemskerk is ook nog goed voor de 8e plaats in het rayon tegen meer dan 3200 duiven.
 

Uitblinkers zijn wederom Max van Delden. Sjaak Weel , Peter Beentjes en  De Boer & Mens allemaal > 50% prijs. Vooral  Max van Delden blijft ze aan ’n touwtje krijgen. Mannen super gepakt!  In ons rayon vallen de snelste van de gehele afdeling, niet geheel vreemd met deze wind, toch overheerst de voorhand niet.


Het was zaterdag een mooie heldere lucht, paar wolkjes en de zon brak overal door. De wind maakte het koud en dat voelde je vooral wanneer het zonnetje even achter ’n wolk schuil hield. Wind op de kop dat hebben we graag maar je weet ook dat er dan weleens wat duiven achterblijven, een draadje is zo gepakt en dat bleek zaterdagavond ook wel. Op menig hok was er wel ’n achterblijver te melden. Onze afdeling liet in goed overleg de duivenlossing van afdeling 5 voor gaan, ’n uurtje langer wachten kon geen kwaad het was nog koud genoeg zo in de vroege ochtend. Maar ja wat is wijsheid? De concours duur in afdeling 5 is super kort dus blijkbaar hebben de duiven weinig last gehad van de voege ochtend kou. De verwachting dat de vroege duiven aan de kust zouden vallen kwam uit ( Joh. Janssen in Haarlem), zelf zit ik 16e in het rayon maar het is wel de 20e duif van het gehele konvooi van ruim 18.000 duiven. Toch zijn er bijzondere prestaties te vermelden, in rayon A vallen de snelste ook aan de kust en in de voorhand in Limmen/Heiloo bij Hageman, de Graaff en Udo-Duijn maar in Den Helder pakken ze op de verste afstand ze aan de lopende band met hoge prijs percentages, zoals de Combinatie Hoffman. In rayon C maakt Jan Kuijzer gehakt van de concurrentie.  De lossing van de duiven verliep niet zoals gepland en werden 5 minuten eerder gelost dan besproken, zeg gewoon maar ’n noodlossing omdat bij de wagen van één rayon ’n deur open sprong net dat iedereen bezig was de deuren op scherp te zetten en de magneten in werking te stellen. Dan rest maar één ding de knop omdraaien en zorgen dat alle deuren zo snel mogelijk geopend worden. Als lossingsman kan je hier niets mee, behalve het te vermelden en in te schatten dat het concours niet ‘in gevaar’ komt.  Het concours is goed verlopen en de duiven waren prima vertrokken. Hopelijk staat vanaf nu iedereen en het materiaal goed op scherp.

Zelf had ik ’n mooie tijd duif, ’n jaarling duivinnetje, hierna  vielen er zowaar een paar doffers. Uiteindelijk hebben de duivinnen toch weer de overhand 11 van de 23 in de prijzen.  De duiven kwamen voor mijn gevoel redelijk af en wat me vooral deugd deed was het aanvallen van het hok. De duiven vielen zoals vanouds weer als bakstenen uit de lucht en dat geeft mij ’n goed gevoel! Bij mij nog één jaarling doffer achter, jammer maar hij is vast de enige niet. Volgende week ’n vlucht van rond de 180/200 kilometer, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk