donderdag 3 september 2015

voorbereiding Quievrain


Quievrain,
Zaterdag slechts één vlucht en wie weet krikt dat de hoeveelheid duiven nog ‘n beetje op want die paar duiven die volgende week naar Fontenay gaan, zullen misschien wel ingezet worden om het ritme vast te houden. Bij mezelf zal ik kiezen uit die 20 duiven die vorige week zijn mee geweest, blijven ze in de pennen/veren dan kunnen ze mee. Ze zitten op ‘graanjongen’ dus het moet nog ’n keertje kunnen de duivinnen te motiveren. Wanneer de vooruitzichten voor zaterdag goed zijn (droog) dan gaan de jonge duiven ook mee.
Vorige week ‘n “knal” uitslag met de oude duiven, ze zaten dan ook op ’n mooi standje waren gemotiveerd maar vooral geconditioneerd en dan willen ze wel knallen. Nestspel en de natour is niet echt mijn ding, ze trainen slecht wat me niet aanstaat en dat voeren vind ik al helemaal ’n drama want dat gaat tegen mijn gedachtegang in. Broer Peter vindt dit spelletje geweldig en ik heb de afgelopen jaren dan ook goed gekeken hoe hij dit spelletje speelt. Vorige week kreeg hij ze ook mirakels maar waar ze bij mij naar binnen knallen, zoeken die van Peter de dakkapel op, uiteindelijk rollen ze wel binnen (14 van de 16 in de prijzen). De duiven komen allemaal uit ons gezamenlijk kweekhok en wanneer ze dan op 2 verschillende hokken knallen, geeft dat moed voor de toekomst. Nu hecht ik ook weer niet te veel waarde aan de natour maar het is wel leuk te zien dat bepaalde duiven na voren komen en je kunt het gedrag en nestdrang mooi observeren. In het voorjaar is het meestal ’n klus ze te laten wennen aan de broedhokken, op eieren laten komen en dan maar snel op weduwschap en in het ritme brengen. Op de natour hebben ze veel meer de gehechtheid aan het broedhok, ze verdedigen hun territorium en kroost en dat is weer leuk om te zien en zeker om het uit te buiten.  Hoe ze het komend weekend zullen doen, geen idee. Totaal andere omstandigheden en ’n ander neststandje maar wie weet.
In Heemskerk is de feestweek begonnen of te wel het is kermis. Prima uitlaatklep voor veel mensen maar het is te hopen dat de duivenmelkers in Heemskerk  wel ’n beetje ‘nuchter’ blijven want vrijdagavond is het gewoon inkorven!  Zaterdagavond hebben we dan onze jaarlijkse barbecue van de club, kunnen we elkaar nog even spreken want er zijn er al genoeg die de natour niet meer spelen en anders zie je elkaar pas weer eens bij ’n vergadering.  Het zit er dus bijna op, komende tijd nog even ’n extra schraper door de hokken, in de rennen goed kuisen, duiven selecteren en het rui proces activeren. Voorlopig nog 10 dagen duivenspel….
De verwachtingen voor zaterdag zijn; de wind waait uit de noordwest hoek en stevig tot kracht 4! Ik maak me er 'n beetje met ’n Jantje van Leiden van af, het is tussen de buien door droog, het wordt zoals het er nu uit ziet gewoon ’n prut dag met misschien in de middag wat minder regen. De zondag ziet er ’n beetje droger uit maar wie zit daar nu op te wachten?  Het zal veel buienradar kijken worden en inschattingen maken en dan draagt die stevige noordenwind niet echt bij.  Gelukkig staan we niet in Frankrijk maar persoonlijk vind ik Quievrain al te ver.
Bij mij gaat geen jonge duif mee, de kans dat ze water krijgen in combinatie met tegenwind en geen veren is vragen om verliezen.  Hopelijk valt het mee en dat zal voor de duiven die wel meegaan prettig zijn.

LAATSTE NIEUWS
Ook vandaag overleg geweest met het bestuur, dit na aanleiding van de weersverwachtingen voor morgen en mails van het I.W.B.
De verwachtingen voor zaterdag zijn vooralsnog NIET goed, mocht er toch 'n gaatje vallen en wat momenten van weinig/geen regenval dan zullen we op 'n kortere afstand moeten gaan staan. ( de wind is ook nog noordwest en trekt mogelijk stevig aan). We rijden daarom naar St Job.
Wanneer we zaterdag NIET los kunnen, gaan we in overleg en kijken we naar de omstandigheden voor zondag. Het is dan mogelijk dat we alsnog naar 'n verdere lossingplaats gaan.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk