maandag 5 oktober 2015

Back home


Wat is internet toch handig tegenwoordig, en niet meer weg te denken,  de laatste 25 dagen verbleef ik in het buitenland om precies te zijn in Peru en Bolivia. Lang niet altijd verbinding maar vaak genoeg om op de hoogte te blijven over wat er op het thuisfront is gebeurd.  Ook op duiven gebied kun je alles mooi volgen. Wat mij vooral opviel was de bijval voor Ad Schaerlaeckens voor zijn vliegprogramma. Verder blijft hij alles kritisch volgen, zelfs een sportgenoot uit onze provincie moest het ontgelden. Zijn reden van stoppen met begeleidende tekst, viel bij A.S. en nogal wat andere liefhebbers niet goed. De desbetreffende liefhebber blonk in zijn kortstondige bestuur tijd ook al niet uit door zijn  fijnzinnigheid. Hij gaat verkopen en de sport verlaten, altijd jammer.

De verkoop tijd is weer begonnen en ik ben er gewoon eerlijk in, ik volg alles en natuurlijk is PIPA de meest toon aangevende verkoopsite. Wat mij het meest interesseert zijn vaak de bloedlijnen en de plaatjes en uiteraard het fabelachtige marketing  concept. Wat zijn die mannen instaat duiven voor topprijzen te verkopen die geen dubbeltje waard zijn. Wanneer je bij een kweekduif geen enkel fatsoenlijke nakomeling kan vermelden, wanneer 'n oude duif in een tijdbestek van 3 jaar geen  erelijst kan overleggen met wat ik acceptabel vind. Ja dan zijn er in onze sport een hoop blinden. On bevlogen jonge duiven uit top presterende ouders die zijn de moeite waard. Nog mooier zijn de openbare verkopingen, zien en voelen maar helaas een zeldzaamheid aan het worden. Vorig jaar nog de verkoping van Jan de Ruiter uit Teuge bezocht, samen met broer Peter kocht ik 2 jonge on bevlogen duiven, prima in de hand, mooi type en uit presteerde ouders. Komend seizoen weten we of we er goed mee zijn. Ook al lang geleden bezocht ik met broer Peter en Steef Duijn een verkoop in Dordrecht van Peter van de Merwe. Alle drie met papier en pen gewapend alle duiven in de hand genomen. Paar uur later de papieren vergelijken en eerlijk waar stonden daar vaak de zelfde duiven op en daarna bieden. Ook hier kochten we knappe duiven. We zijn ook wel gewoon op bezoek gegaan Gert munnik, Richard Visscher om er maar een paar te noemen, ook knappe duiven weggehaald.

Samenkweek is ook leuk, kost niets en de kans is groot er goed mee te zijn, dit jaar nog met Nico de Jong 1e asduif jong rayon C.  Los van dit alles wat voor je zelf niet goed is, verkoop je toch niet.

Gertjan Beute verkocht zijn laten uit de vliegers in een zaalverkoop, druk veel belangstelling uit het hele land. 

Prima opbrengst 40 duiven totaal bijna 5000 dus gemiddeld 125 euro per duif. Duiven uit prijsvliegers en zo zie je maar weer dat je voor een acceptabele prijs duifjes kunt kopen! Dat de opbrengst ook nog eens voor een goed doel was is natuurlijk klasse.

Ook voor " het goede doel" zijn vaak de bonnen verkopingen. Mijn eigen club en rayon steunen met een bon en verder houd ik of beter gezegd de Nijmannen het voor gezien. Wanneer je iets schenkt moet het uit het  kweekhok zijn en dat hebben we samen. ( het zijn ook altijd zomerjongen want de eerste 3 ronden verdelen we onder elkaar). Om je club kun  je niet heen  vind ik, daar begint het spelletje. Wanneer je bij ons in het rayon de eerste speelt vragen ze ook om een bonnetje om de kas wat te spekken. Dit  jaar een keer de eerste dus dat wordt bonnetje 2. Hier houden we het bij.  Voor de liefhebbers, wij hebben van de kweekduiven nog een ronde zomerjongen gekweekt om daar voor ons zelf wat duifjes uit te halen voor de kweek. Plaatjes zitten er tussen en we blijven ze selecteren . Alleen wat ons 100% aanstaat mag blijven zitten en zijn te koop. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Kijken en vasthouden zien wat je koopt. ( vanaf 1 november) 

Een dezer weken kwam ook het bericht binnen dat Tom van Zwienen en Willem de Bruijn zijnde de lossingscommissie van afdeling 5 er mee stoppen.  in een begeleidend schrijven geven zij duidelijk hun beweegredenen aan. Jammer had met Tom afgelopen  seizoen prima contact en constructief overleg. 

De laatste vluchten in Nederland  zijn nu echt geweest en we gaan ons opmaken voor het vergaderen

Tijdens mijn vakantie zag ik  de agenda voorbij komen. Uiteraard was ik nieuwsgierig naar het vluchtprogramma. De hoeveelheid vluchten zijn verminderd, prima. Het jonge duivenspel is naar voren getrokken en de hoeveelheid africhtingen toegenomen. Ook goed. Is het revolutionair, zeker niet maar wel een verbetering. Er zal vast wel weer het nodige veranderen en wie weet zijn dat goede aanvullingen!

Persoonlijke noot. Ik mis het vrijdag inkorven op de 2 eerste midfondvluchten. De eerste vitesse vlucht begint 20 kilometer verder en Peronne is zelfs nog vitesse. Het zal de voorvlucht als muziek in de oren klinken maar of de rest er ook zo overdekt betwijfel ik ten zeerste! Het berekenen van de kampioenschappen alsmede de inkorfbeperkingen? Nog niets van gelezen. Toch ben ik positief, we moeten veranderen en he bestuur laat zien dat ze dat begrepen hebben. 

De commissie voor de problematiek "deuren" ook prima  waar ze dan vandaan komen interesseert mij niet als ze er maar verstand van hebben. Persoonlijk zou ik ook iemand uit de lossingscommissie uitgenodigd hebben. Verder nog een hoop oud zeer op te ruimen alsmede financiën door te nemen. Ik hoor en lees het wel..en trek mijn eigen plan.

Zo ik ben weer terug in het land, precies een week eerder dan de planning. Ongelooflijke klapper gemaakt met de fiets en ik kwam er nog genadig van af. In het ziekenhuis gaan ze kijken of ze de boel kunnen fixen. Ondertussen ons toch ook georiënteerd op de duivenmarkt,  Frans Timmermans verkocht totaal en broer Peter vroeg op welke jonge doffer hij moest bieden, enfin ik geef 3 broers op, niet veel later een app. " Ik heb ze alle drie maar gekocht" Prima, hebben we keus en anders foetsie dat is het risico.
Vanaf nu weer alle weken een berichtje of de dokters moeten "vervelend" zijn!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel