zaterdag 27 augustus 2016

The Day After


The Day After
Vooraf regeerde de angst voor de hitte, maar gelukkig werd het voor onze Afdeling  een prima vlucht. Zekerheid voor alles dus werd de afstand teruggebracht tot Minderhout, ‘n extra auto werd ingezet, veel goede instructies werden gegeven en wanneer een vlucht dan prima verloopt zijn al die inspanningen van het bestuur niet voor niets geweest.!! Blijft de vraag; hoe zou Fontenay wellicht verlopen zijn? Nu zie ik op de compuclub uitslagen dat hoe verder je in Belgie/Frankrijk stond en hoe later gelost, het in ieder geval toch wel minder soepel verliep.
De duiven werden om 9.15 uur gelost en eerlijk gezegd vond ik dat zelf rijkelijk laat, de noordoostelijke wind trok steeds meer aan, maar gelukkig liep de temperatuur niet tot tropische waarde op.
In Heemskerk wordt de eerste duif door broer Peter aangemeld en wint opnieuw de eerste in de club!  Zelf ben ik 5e liefhebber in de club en hoe gek het ook misschien klinkt, ik ben er onder deze omstandigheden tevreden mee. Als eerste viel er een jonge duif maar daarna waren het toch vooral oude duiven en binnen 20 minuutjes konden de kleppen dicht. In de club tegen 424 duiven 5-16-18 en nog wat prijsjes. (absoluut geen uitslag om naar huis te schrijven)
In het rayon was het vooral Zandvoort wat de klok sloeg en dat is met deze wind heel normaal en zeker verdient! Mannen jullie hebben ze fantastisch gepakt. Oeps, het woord mannen is niet correct want bij de combinatie kroon & Kroon hebben we ook en vooral te maken met Pauline, die ons allemaal duivenles heeft gegeven.
Het moge duidelijk zijn in het rayon waren de grote brokken voor de voorvlucht en bleven de kruimels deze keer over voor Heemskerk. Volgende week weer nieuwe kansen.
De uitslag van P.V. Heemskerk
1e Peter Nijman, 2e Gerrit de Boer&Mens, 3-6 Simon Durge, 4-8 Harrie Docter, 5e Jos Nijman, 7e Wim Geerlofs, 9e Comb Weel 10e Martin Knap.

De winnaar bij Peter Nijman 14-399 en is een dochter van Bonte Steef ’n geweldige dochter uit de 54 x 94 Big Mamma. Opnieuw een 1e prijswinnaar met bloed van de 54x94.

Prima verlopen vlucht en we moeten eigenlijk niet mopperen maar toch, waarom zo laat los? Het was in Minderhout al voor 8.30 uur prima weer. Waarom worden we niet meer geïnformeerd over de inversie. Waarom worden bij Rayon B bijna altijd duiven van andere rayons bijgeladen, ook wanneer A/B gezamenlijk los gaan van de overige duiven. De mannen op de auto zullen het vast wel onder controle hebben maar je moet nogal wat voorzorgmaatregelen nemen om het goed te doen verlopen.

 
Op naar volgende week, zal vast Duffel en Fontenay worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten