24#nieuwsvanachterdeduinen#


24#nieuwsvanachterdeduinen#
Afgelopen vlucht was er eentje om in te lijsten met de 4e en 10e tegen 6532 duiven op Vierzon. Prachtig wanneer het lukt op de vluchten waar je op wilt pieken.  We hebben er nog 4 te gaan en ga toch proberen het nog een keertje te flikken.
 

A.s. zaterdag staat Pont st Max op het programma onze 3e Midfond vlucht en we gaan onze beste beentje weer voorzetten.  Ook de laatste mogelijkheid,  om onze jongen op te leren met het rayon, namelijk Gorinchem 78 kilometer. Ook mijn jongen moesten er de afgelopen dagen nog een paar keer aan geloven en kregen 10-15-20-25 kilometer opleervluchtjes af te werken.   Mijn duiven hebben op vrij jonge leeftijd al regelmatig in de mand gezeten maar het kan geen kwaad ze nu nog alle dagen te drachten i.p.v. aan huis te trainen. Ik kijk met deze afstanden echt niet naar het weer of het moet bar en boos zijn, want je moet  de goden ook niet verzoeken maar een beetje wennen aan regen, wind en warmte kan geen kwaad.  Het was dus vanaf zondag alle dagen duiven in de mand en in de loop van de dag, rijden, lossen, binnen halen dus….. een beetje conditioneren. Broer Peter heeft er zelfs speciaal een weekje vrij voor genomen om ze deze spoed cursus te geven. Op de laatste africhting raakte ik er één kwijt, ’n duifje die niet mee mocht maar die toch in de mand terecht kwam en de weg naar huis niet heeft gevonden.  De voorbereidingen zijn tot nu toe goed verlopen,  a.s. zaterdag de eerste africhting met de kring en we gaan zien hoe dat afloopt.
Ik hoor de afgelopen weken, dagen alleen maar kommer en kwel want de verliezen en ziekten worden breed uitgemeten, toch zijn er nog genoeg liefhebbers, maar die hoor je niet,  waar (nog) geen/weinig verliezen worden geleden, waar geen colli heerst of heeft geheerst. 
Zaterdag dus Pont St Max en een africhting jonge duiven, de verwachtingen zijn prima, zonnetje, half bewolkt, niet te warm, wind noordwest.  Omstandigheden die voor de jonge duiven prima zijn en voor de midfond geen snelheden van 90 km aan het uur zullen geven dus gewoon meer dan 5 uurtjes vliegen.

 

Reacties