Woensdag 19.00 uur…….Wat gaan we doen?


Woensdag 19.00 uur…….Wat gaan we doen?
De verwachtingen voor a.s. zaterdag zijn niet ‘best’, dusdanig dat Afdeling Limburg de vluchten voor de zaterdag heeft gecanceld (jonge duiven vlucht) en de oude duivenvlucht heeft doorgeschoven naar zondag!
Onze jonge duiven kregen afgelopen zaterdag te maken met zeer slechte omstandigheden en dan druk ik het nog zachtjes uit.  Waarom de verantwoordelijke(n) dit niet gezien hebben blijft mij een raadsel, los van het feit dat een jonge duivenlossing om 15.30 uur al niet verstandig is. Resultaat 14.723 duiven begonnen aan de reis en laat daarvan eens in de meest positieve scenario gemiddeld 60% thuiskomen zijn op zaterdag en zondag, incluis de opgehaalde dan praten we over 8800 duiven. Deze 8800 duiven zullen nog niet allemaal over en in de juiste conditie verkeren om weer ingekorft te worden.  Zullen we de 7000 halen voor de 2e vlucht, ik betwijfel het?  Een triest dieptepunt!  Rijst de vraag met de verwachtingen/voorspellingen voor zaterdag, moet je wel een vlucht organiseren met zo weinig kans tot lossen en wellicht overstaan tot zondag. Kun je de duifjes dit wel aandoen.  Zou je niet een oefenvluchtje met rayonlossingen begin komende week moeten organiseren, kunnen de herstelde en terug gehaalde duifjes weer mee, kunnen alsnog ook de liefhebbers instappen die hun duiven niet of gedeeltelijk hebben gespeeld (en hierdoor gelukkig de dans ontsprongen zijn).  Volgende week dan een nieuwe herstart maken, heb je kans op wat duiven en het lijkt mij diervriendelijker.
Groot voordeel wanneer je deze beslissing neemt, dat je eventueel het inkorven van de  oude duiven (Pont St Max)kunt doorschuiven naar de vrijdag.  Wie weet komen er wat opklaringen op de zondag?
Pas dinsdag evalueren met de l.c., vanavond (woensdag) vergaderen met het bestuur en dan lezen de meeste pas op donderdag wat ze uit de grote hoed hebben getoverd.  Lekker vlot maar ja geduld is niet mijn sterkste punt …..

Reacties