ZWARTE ZATERDAG


The Day After

Ik heb maar even een dagje gewacht met het schrijven van ‘The Day After’, even de emoties laten zakken want die zaten best hoog na de dramatische, we kunnen wel spreken van de desastreus verlopen jonge duivenvlucht.
Zaterdag de 1e plaats op Bourges en de 3e plaats op Minderhout zou toch blijdschap moeten geven maar ik kon zaterdagavond maar slecht de slaap vatten met maar 19 van de 57 jongen terug in het hok.
Terug naar de zaterdag, Bourges werd om 9.00 uur gelost en de verwachting was dat de duiven toch een vrij hoge snelheid konden behalen. Ik klok een mooie tijd duif, krijg er een paar redelijk achter elkaar maar echt tevreden ben ik niet over de vlucht.
404, laatste dochter uit de stamdoffer 'Bonte Gilles"
 
Uitslag Bourges P.V. Heemskerk
1e Jos Nijman 2e-8e Gerrit Twaalfhoven 3e- 9e Comb van der Aar 4e Max van Delden 7e Sam de Jong 10e Barend Winter.
Tot mijn stomme verbazing kregen we eind van de middag te horen dat de jonge duiven om 15.20 uur gelost werden. Vrij laat tijdstip om nog te lossen voor de jonge duiven, zeker met omstandigheden die ver van ideaal zijn ( zeg maar slecht), ook nog een totaal lossing want daar hebben we voor gekozen toen de nieuwe rayon indelingen werden ingevoerd.  Ondanks mijn brief alsmede andere liefhebbers die er ook op aandrongen ‘pas op met een totaallossing met die onervaren duifjes’ dan zou je toch mogen verwachten dat men extra voorzichtig zou zijn.

Dirk Ebbers winnaar op Minderhout, toch nog een foto kunnen vinden die acceptabel is, want op die andere droop de frustratie en woede af.
Om 17.01.17 arriveert mijn eerste duifje 25 minuten later komen er 3 tegelijk en eind van de avond zijn er 19 van de 57 thuis.
Ook deze vlucht heeft een winnaar en wel Dirk Ebbers. Dirk van harte.
In P.V. Heemskerk 1e Dirk Ebbers, 2e Wim Geerlofs, 3e Jos Nijman 4e C. Niesten 5e Gerrit de Boer 6e Max van Delden 7e Comb van der Aar 8e-9e Simon Durge 10e Gerrit Lotterman. Concours duur 150 minuten.  70 % nog weg in onze club bij het vallen van de duisternis. 
De uitslag van Bourges een overwinning in de club tegen 300 duiven, 2e plaats in de Kring tegen 971 duiven en een 35e N.P.O. tegen 5323 duiven.
De uitslag Minderhout jonge duiven 3e tegen 755 en 37e tegen 2704 duiven en verder heel snel vergeten. Natuurlijk een werelduitslag voor Paap en Paap, opmerkelijk, verwonderlijk en fantastisch om er 15 tegelijk te krijgen en het waren er meer volgens Erwin want het was zo dringen dat ze niet geklokt werden. Ze kwamen thuis als of ze naast de deur zijn gelost, terwijl menigeen in de avond geen of één duifje thuis heeft gekregen was het een bombardement in Zandvoort.

Hoe nu verder? De duifjes die thuiskomen goed verzorgen en zorgen dat ze wat vertrouwen krijgen en vooral mij zelf herpakken en doorgaan.

Blijft de vraag hoe heeft dit nu kunnen gebeuren en daar hebben we echt geen evaluatie voor nodig, alleen maar uitleg waarom ze tegen beter weten in, de duiven toch hebben gelost. Fouten maken we allemaal en ik weet als geen ander (oud lossingsman) dat duiven lossen niet altijd loopt zoals je hebt ingeschat en je er weleens faliekant naast kunt zitten. Deze lossing had nooit mogen plaats vinden, gezien de omstandigheden en tijdstip. Op facebook staat al een filmpje over de lossing in Roozendaal waar je niet vrolijk van wordt, menigeen die in de vluchtlijn woont was stom verbaast toen ze hoorden dat wij onze duiven gingen lossen. Miezerig, grauw, nevelig weer.  Krijgen we uitleg? Trekken bestuur en commissieleden hun conclusie? Nog belangrijker wat doen we met het restant duiven, wat gaan we vliegen en hoe? Ik wens ze veel wijsheid toe.

Inmiddels zondag 13.00 uur zijn er 35 jonge duiven terug gekeerd…….

Reacties