26#nieuwsvanachterdeduinen#


26#nieuwsvanachterdeduinen#
Afgelopen weekend hebben mijn duiven een prima prestatie neergezet, 6 duiven bij de eerste 41 in Kring 3. 
Het was een weekend van anticiperen op de omstandigheden, dagje later inkorven en misschien toch op zaterdag los, uiteindelijk werd het de zondag maar er moest eerst terug gereden worden naar zo’n 180 kilometer om ze pas laat in de middag te kunnen los. Het heeft natuurlijk niets meer met een midfondvlucht te maken, gezien de afstand van slechts 180 km, maar hij telt en met west, noordwestelijke wind kracht 4 word je in de afdeling compleet omver geblazen.  Chapeau voor de begeleiders want de duiven kwamen top naar huis!  Heemskerk domineerde in de kring op deze vlucht en dat op de verste afstand, ook weer bijzonder…..
Mijn Argenton ploeg (15 duivinnen) is thuis gebleven en zal aangevuld worden met misschien nog enkele duiven maar er zullen ook duiven afvallen want alleen duiven die tiptop in orde zijn, kunnen mee.  Het  lijkt in Frankrijk zonnig te worden met een kop windje, later in Belgie en Nederland wat wisselvallige omstandigheden en een ratjetoe aan windrichtingen.
Leuk om te bekijken, korte filmpjes, gemaakt door Falco Ebben, over de Nationale winnaars, dus ook over Ed Maat https://www.youtube.com/channel/UC2pDmIuOS5v817fswDKzekA  
Verder nieuws uit de regio,
Afgelopen weken zijn er volgens de geruchten 3 bestuursleden van onze afdeling  opgestapt en ze zullen daar wel hun gegronde redenen voor hebben. Er zal in het najaar weer veel werk verzet moeten worden maar krijg  eerst maar weer eens mensen die in het bestuur zitting willen nemen…….2017 kent al heel veel pijnpunten, sommige zijn ontstaan omdat we tijdens de vergaderingen niet goed hebben geluisterd of in slaap zijn gesukkeld en die besluiten zullen we wellicht moeten terug draaien. Ook blijkt het al jaren moeilijk te zijn een goed doordacht vluchtprogramma in elkaar te draaien en hebben we er eentje dan wordt hij tijdens de vergadering/stemming om zeep geholpen door ‘eigenbelangetjes’ of door een zeer eigenaardige vorm van stemmen.  Wanneer straks het seizoen weer ten einde is, gaan de meeste weer in ‘winterslaap’ of zijn het alweer vergeten. Gelijk na het seizoen het net ophalen, wat ging goed en wat ging slecht, wat kunnen we beter doen. Plan van aanpak maken, vergaderen en er een klap opgeven, je hoeft niet te wachten tot het voorjaar 2018!
Ik heb alvast MIJN lijstje gemaakt…….Pijnpunten 2017
Vluchtprogramma, in 2017 zijn de Vitesse vluchten aaneengesloten vervlogen, hierdoor ontstonden er weekenden dat er alleen ’n Dagfondvlucht geprogrammeerd stond.  Onwenselijk voor veel liefhebbers!
Door de nieuwe rayonindelingen en het ontstaan van splitleden kunnen de jonge duiven op de eerste wedvluchten niet meer per rayon los. Slechts 2 africhtingen die wel per rayon gelost kunnen worden is duidelijk te kort gebleken. Je kunt ook die paar ‘splitleden’ dispensatie verlenen. Links of rechtsom maar doe er wat aan!
Het jonge duivenprogramma kent absoluut geen evenwichtige opbouw en op het einde absoluut te weinig kilometers. (nu hebben veel liefhebbers al geen veer meer op hun hok maar toch…) Zorg na een paar weken voor een extra instapmoment alsmede naast de ‘nationale’ vlucht, minimaal  2 vluchten met 2 nachten mand
Laat kring 1 en 3 (A & B) met elkaar concoursen(alle vluchten oud en jong tot de Franse grens samen los, desnoods met andere lossingsplaatsen) Dus maak een west en oostkant!
De lossingscommissie, maak duidelijk wie daar zitting in hebben en koppel dit los van het I.W.B.  Wil je het duidelijker omschreven hebben. Leden van het I.W.B  mogen geen deel uit maken van onze lossingscommissie.  (mocht dit al zo zijn, merken we er niets van) Als I.W.B. moet je de berichtgeving verzorgen op T.T., de weerrapporten versturen, de lossingvolgorde coordineren en adviezen/waarschuwingen geven aan de lossingscommissies alsmede aan de N.P.O.   De N.P.O. zal elk jaar moeten evalueren met de desbetreffende heren uit dit comité maar daarnaast naar hun capaciteit, beschikbaarheid, leeftijdsopbouw en dus ook naar de continuïteit ! Zo ook moet ons afdelingsbestuur dit doen met de L.C.
Gezien de bestuurlijke crisis, lijkt het mij zinvol zo snel mogelijk ’n verdere samenwerking te zoeken met afdeling 5…………………………..
Onze jonge duiven gaan naar Minderhout/Roozendaal en de oude naar Argenton. Voor de jonge duiven is het een weerzien met Minderhout. Argenton wordt een echte! Kopwind en warmte en dat het in Frankrijk momenteel warm/heet is kunnen we goed volgen door de Tour de France. In Belgie lijkt het ook nog goed te zijn en draait de wind, Nederland daar in tegen lijkt het in de ochtend niet zo ‘goed’ te zijn. Gelijk een aandachtspunt voor de jonge duiven.
Donderdag 13 duivinnen in gekorft voor Argenton. In de club waren ook heel weinig duiven en in de Kring en Afdeling zijn nieuwe laagterecords gehaald.736 in de kring en 4117 in de afdeling.

Vrijdagmiddag nogmaals naar de verwachtingen gekeken voor zaterdag speciaal voor de jonge duiven. Na het middaguur lijkt de zon veelal door te breken en de wind komt uit de noordwesthoek. Hopelijk krijgen we wat eerder de zon te zien want op een late lossing zit niemand te wachten…..

 

Reacties