Peronne,


Peronne,

Hoe het allemaal zo gekomen is, dat we geen jonge duivenvlucht hebben, de midfondvlucht ’n dagje is opgeschoven en het lossingsstation is gewijzigd moge inmiddels wel duidelijk zijn.
Zondag vliegen/klokken was voor mij in eerste instantie niet mogelijk maar mijn vriend bood zich aan de duiven zondag voor mij te klokken/op te wachten. Nu kan ik a.s. zondag wel aanwezig zijn omdat het feestje, door het plotseling overlijden van een familielid van de organisator, is gecanceld . Treurnis en grote ontsteltenis daar in de familie.
Vrijdagavond voornamelijk doffers ingemand omdat bij mij de duivinnen het ‘mooie weer’ maken en zijn voorbestemd voor Chateauroux. Waarom de doffers vaak onder de maat presteren daar heb ik zo mijn gedachten over, vooralsnog heb ik besloten in 2018 niet meer met doffers te spelen en om dat kracht bij te zetten, zal het “Buitenhuis” hok ook plaats moeten maken.  Eind van het jaar staat er 10 meter duivenren/volière waar het op moet gebeuren en zal er alleen met duivinnen gespeeld worden. (mocht iemand interesse hebben in het hok, laat het mij weten. Over de prijs worden we het altijd eens want het hok is namelijk gratis op te halen)
De doffers zien er perfect uit, trainen goed en gedragen zich zoals het zou moeten, de verandering voor deze vlucht is, dat ik de duivinnen heb getoond en ze lekker een half uurtje heb laten kroelen, wie weet krijgt één of meerdere mannen de ‘geest’ en maken zij mij toch nog een keertje blij.
Toen ik bij de club arriveerde, kreeg ik te horen heb je de Afdelingssite gelezen, neen maar wat is er te melden….

Peronne M 26 LET OP!!

Beste leden,

Vanavond vrijdag 30 juli korven we in op Peronne en we gaan in principe zondag los.

Let op!: Mocht, zaterdag aan het eind van de ochtend, blijken dat voor de duiven het weer zondag verre van ideaal is en mocht blijken dat zaterdagmiddag er wel een goede mogelijkheid tot lossen is ;dan kan het zijn dat er gelost wordt op zaterdagmiddag.

We gaan dus uit van Zondag, alleen in uitzonderlijk geval dat het zondag niets lijkt te worden en zaterdag het plots wel knap weer is dan kunnen we hier op anticiperen.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Dit is toch wel het “toppunt” van flexibiliteit, nu hopen dat ze wel goed kijken/informeren en rekenen want in de middag lossen daar hangt wel een tijdlimiet aan.
Zelf 25 duiven mee, t.w. 18 doffers en 7 duivinnen. In onze kring nog slechts 959 duiven (P.V. Heemskerk 340 stuks!!!)en in de Afdeling 5662.
We wachten het af............zaterdag 12.00 uur, vandaag wordt er niet gelostNog wat vrije nieuwsgaring. Zaterdagmorgen om 5.00 uur in de ochtend zijn de wagens in Peronne gearriveerd, hierna zijn direct de waterbakken gevuld. Onderweg kwam het met 'bakken' uit de lucht en pas om 11.00 zaterdagmorgen werd het wat droog. Dikke zware lucht waar je absoluut geen duiven doorheen kan laten gaan, Afdeling 5 is voornemens zijn duiven uit Nanteuil dichterbij te brengen want daar is het morgen ook niet goed. Wanneer ik het goed gezien heb, ligt er morgen ook nog 'n front over de vluchtlijn.

Wanneer er zondag niet gelost kan worden, blijven we dan staan tot maandag?  Zo niet en het moet op zondag gebeuren....dan heb ik er een 'hard' hoofd in maar het weer is veranderlijk. 

Handig om te weten en een mooie gelegenheid om uw oude duiven aan de praat te houden en de jongen wat extra vluchten en trainingen te geven.


Vanaf 4 juli tot en met 6 september, wordt er in samenwerking met de PV Zaanstreek-Noord en met toestemming van het afdelingsbestuur een tiental africhtingsvluchten georganiseerd door de Fondclub Noord-Holland. Het vervoer is in de vertrouwde handen van de afdeling Zuid-Holland. De oude en jonge duiven kunnen zonder registratie door een chip worden ingekorfd uitsluitend bij de PV Zaanstreek-Noord te Wormerveer, gelegen tegen het park aan de Noordsterweg.
Inkorven vanaf 20.00 tot 20.30 uur, eerste vlucht Meer. Altijd op dinsdag inkorven en woensdag los. Kopie entlijsten meenemen (uiteraard één keer)
Oude en jonge duiven apart inkorven, evenals weduwnaars en nestduiven.
Kosten € 0,75 voor alle vluchten, direct af te rekenen bij de penningmeester
Altijd een nacht mand.
Indien slecht weer wordt verwacht op de vluchtdag, wordt de vlucht verschoven naar de opvolgende week. Raadpleeg de site van de Fondclub. Dit besluit wordt altijd voor 16.00 uur bekendgemaakt.
Vluchtschema;


Vlucht

Inkorven

Lossing

Meer

dinsdag 4 juli

woensdag 5 juli

Asse Zellik

dinsdag 11 juli

woensdag 12 juli

Quievrain

dinsdag 18 juli

woensdag 19 juli

Quievrain

dinsdag 25 juli

woensdag 26 juli

Roye

dinsdag 1 augustus

woensdag 2 augustus

Meer

dinsdag 8 augustus

woensdag 9 augustus

Meer

dinsdag 15 augustus

woensdag 16 augustus

Asse Zellik

dinsdag 22 augustus

woensdag 23 augustus

Quievrain

dinsdag 29 augustus

woensdag 30 augustus

Quievrain

dinsdag 5 september

woensdag 6 september
 
Zondag 2 juli


Gisteren zijn er maar weinig duiven gelost en zover ik het heb kunnen bekijken hebben alleen afdeling 11, 10 en Zuid-Holland, na de nodige omzwervingen, het aangedurfd de duiven op een kortere afstand in vrijheid te stellen.  Afdeling Friesland heeft een ‘broertje dood’ aan lossen op de zondag en dat zal te maken hebben met de principiële, prima. Het lijkt goed afgelopen te zijn, dit zelfde geldt  voor Afdeling 5. Deze namen uiteindelijk ook de beslissing terug te rijden  en wel naar  Arras en konden niet eerder dan 15.00 uur los en wanneer de duiven dan 1200/1100 mtr maken ‘past’ dat net want op de verste afstanden begin je pas rond 18.30 uur te draaien. De concoursen zijn prima verlopen.


Wij staan nog steeds in Peronne en  of dat wat wordt vandaag? Ik betwijfel  het!  Om 8.00 uur is de kogel door de kerk en is besloten te rijden naar Arras, toch komen de opklaringen daar ook pas in de middag en laten we hopen 'vroeg' in de middag.

update Arras 10.45
Kom net terug van een trainingsrondje met de racefiets, nat van het miezerige weer en wat staat er een stevige westnoordwesten wind. Inmiddels gelezen dat de wagens doorrijden naar Asse Zellik, wanneer ik het voor het zeggen zou hebben, reden we direct door naar de grens daar kun je tot wel 15.00uur blijven wachten op de opklaringen (duiven zijn dan met 2 uurtjes, langste afstand) thuis.
Nu ga je achter het jonge duiven Konvooi van Afdeling 5 staan....

Al met al wordt het weer de hele dag duiven wachten....puhh
14.00 uur. Afdeling 5 is gaan rijden en hoopt het mooie weer tegemoet te rijden en dat gaat vast lukken en wij gaan nog langer wachten....en krijgen om 14.45 uur weer 'n update

ZE ZIJN LOS 14.50 UUR
  

 
Reacties