zaterdag 5 maart 2022

De beurs


De afdeling vergadering is achter de rug, ik heb nog geen idee wat besloten is….. Volgt! 

Ik ga maar weer snel wat over de duiven schrijven…………..

Bij mijn duiven gaat het goed, de jongen groeien als kool. De trainingen zijn gestart of te wel de touwtjes zijn aangetrokken. De 1e tour jonge duiven gaat elke morgen om 10.00 uur naar buiten. (20 stuks buiten, maar de jongste 12 wagen zich nog niet het hok uit). De eerste 20 maken wat rondjes maar de meeste tijd scharrelen ze in de tuin of liggen op het dak. Ik vind het prima wanneer straks de laatste ook buiten komen en het voer wat ‘lichter’ wordt, gaan ze wel op de vleugels. 

De jongen in het kweekhok 

In het kweekhok heb ik de jongen met schaal en al op de grond geplaatst. De duivinnen kunnen weer op eieren komen en de kans dat de eitjes stuk gaan, is beduidend minder wanneer de jongen uit het broedhok verwijderd zijn. Zo’n  26 jongen houden elkaar wel warm en ze liggen de hele dag met volle kopjes, want er zijn altijd wel een paar overijverige doffers en duivinnen die de hele ploeg nalopen. Bij de vliegploeg liggen ook nog meer dan 20 jongen, deze zijn een weekje jonger dus staan de schotels nog in de broedhokken. (Deze jongen worden weggeven en zijn al vergeven) wanneer deze naar de vloer verhuizen, gaan de duivinnen er ook gelijk af en moeten de doffers alleen de klus klaren. 

Verder de hele week het treurige nieuws en schokkende beelden uit de Oekraïne met de wereldwijde oorlog dreiging. Hoe haal je het in je hoofd om steden te bombarderen. Duivennieuws is dan helemaal niet belangrijk en was het uitstapje naar de beurs afleiding. 

Impressie van de beurs, 

Voorafgaand aan de beurs, kwamen wij (PB, PN en ondergetekende) vrijdagmiddag bij Dirk op de koffie om gelijk de Jonge duiven op te halen en lekker bij te praten. Oer gezellig en af en toe liepen de tranen over mijn wangen. Hoe mooi is het dat we lol met elkaar hebben, duifjes worden uitgewisseld, we motiveren elkaar, als dat al nodig is en helpen elkaar. Geloof mij, tijdens het seizoen hebben we ook lol en respect voor elkaar maar zijn elkaars concurrenten! 


Ik wrijf nog maar eens in mijn ogen


Zaterdag gingen wij dus met zijn vieren op pad en reden 8.30 uur uit Heemskerk weg. Bij aankomst gezellig druk, niet dat je over de hoofden moest lopen maar de tijd dat wij er waren, was het goed te doen. Bij aankomst eerst koffie en kwamen we al de eerste mannen uit Den Helder tegen. Vervolgens naar de stand van de Olympiade en nationale asduiven. De duiven stonden mooi opgesteld, daar had Ruud Moes goed voor gezorgd👍. Daar stonden toch echt wel de crème de la crème, wat een klasse duiven. Wij hadden alle 4 wel wat stands op ons lijstje om te bezoeken maar na nog een koffiebreak hebben we ons lijstje afgewerkt. Met de nodige manden, knijpringetje, Beute producten en info over de Benzing M3 togen we weer naar de uitgang. Mooie beurs, veel mensen gesproken, niet onbelangrijk veel gelachen en dat laatste hadden we echt nodig in deze bizarre tijd. 


Even een praatje met Renate 


Impressie, gezellig druk

Geen idee waar deze trofee voor is of van wie maar schik hebben we😂



Geen opmerkingen:

Een reactie posten