zondag 27 maart 2022

DUIVENMARKT

 

Mijn oog viel dit weekend (zaterdag) op de OLR Arona. Dit kwam omdat een streekgenoot op Facebook goed kwaad was op de organisatie omdat een aantal duiven (20) ‘plots’ van het hok waren verdwenen en wel vlak voor de finale vlucht. Ik nam eens een kijkje op de site en het is werkelijk een huzarenstukje om tot de finale te geraken. De trainingen waren begonnen met rond de 2000 duiven en dat wordt langzaam minder. Op het eiland Tenerife rondjes vliegen en trainen zorgt voor geen schokkende verliezen. Hierna komen de schiftingen met als resultaat in de semi finale nog 397 duiven en in de finale slechts 196 duiven.

De site ziet er gelikt uit met alle poeha eromheen, maar om maar met 10% van de duiven in de finale te geraken?  De prijzenpot is prachtig. Natuurlijk werd de gala-avond met diner voorafgaand aan de finale breed uitgemeten maar de kans dat je een prijs in de loterij wint, is groter. Van die 196 duiven van de finale vlucht van 280 km, arriveerden slechts 36 duiven de zelfde dag thuis.

Aan de afstanden ligt het niet, over water vliegen lijkt mij een groter probleem.

Ik doe niet en zal nooit met zo’n OLR  meedoen 🤗

Zondag was dan de duivenmarkt in Heemskerk. De naam dekt niet helemaal de lading maar het werd een drukbezochte ochtend. Veel liefhebbers uit de regio die behoeften hadden om elkaar weer te zien en te spreken. Genoeg liefhebbers die gebruik maakten van de mogelijkheid de duiven te laten vaccineren of ter controle aanboden. Stefan had het er druk mee!

Om 11 00 begon de verkoop en onze verkoopleider deed dat vakkundig en vlot. Zelfs zonder microfoon wist hij de zaal redelijk stil te krijgen en te houden. Onder de aanwezigen zag ik een bekende en wat zou het mooi zijn… zijn 1e duifje heeft hij al😜


De laatste aanwijzingen van Simon aan Peter 

De verkoop bracht uiteindelijk 2300 euro op, een prachtig resultaat. Leuke geldpot voor de competitie.

Peter bedankt voor de verkoop, de aanwezigen voor hun bezoek, de dames achter de bar hadden het er druk mee. De kopers succes met hun duifje.

Het was een geslaagde duivenmarkt.

 

Buiten in het zonnetje 
S

Stefan kreeg zijn eigen ruimte en velen maakten gebruik van zijn diensten



In afwachting 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten