donderdag 20 juni 2024

Morlincourt en door....

 

Morlincourt…

Doorgaan is het motto…..

Die supersnelle vluchten van vorige week laat ik maar SNEL achter mij, naast de fantastische aankomsten, want dat was echt genieten, kon het resultaat mij op de DF niet helemaal tevreden stemmen. Is het geen regen, is het wel de wind of een combinatie van die twee, je hebt er geen enkele invloed op en moet ermee ‘dealen’. Iedereen heeft last van die omstandigheden, de één wat meer dan de ander. Daarnaast willen we allemaal dat het zonnetje wat meer gaat schijnen, is het niet voor ons zelf, dan wel voor de duiven in de hoop dat ze de forme gaan oppakken. Gaat iedereen dan de forme oppakken, denk ik dan? Ben bang dat we lang moeten wachten op de warmte en die magische forme. Zolang ze bij mij goed naar huis komen, hoor je mij niet mopperen, de conditie en gezondheid zijn in orde, maar uiteraard is het zonnetje meer dan welkom want een beetje zomer gevoel is ook fijn. Voor mij is het motto doorgaan en volhouden. 

In Zuid-Holland is alles voor Bassie en dan weet je wel wie ik bedoel. Indrukwekkend wat hij en zijn duiven laten zien, windje mee of windje tegen, regen of zon! 

Deze week staat Morlincourt op het programma en ben voornemens de gehele ploeg te spelen. De zaterdag lijkt een redelijke dag in Nederland te worden en ze aan de gang houden vind ik belangrijk, ritme moeten ze houden. Inmiddels ziet het er in Nederland nog steeds redelijk uit, maar is het ten zuiden van Parijs slecht en ten Noorden ligt ook een strook met instabiel weer en daar staan Wij! 

Maandag Stefan Göbel(dierenarts) bezocht met wat oude en jonge duiven. Meten is weten, dus zoals gewoon gedrieën op naar Noorden. Eindconclusie: duiven in orde. Gezien de prestaties kijk ik daar niet van op, maar de bevestiging is fijn. 

Maandagavond was het plan de jonge duiven in te korven voor hun eerste tripje met de trailer. De voorspelling voor dinsdag vonden wij niet goed dus al besloten niet mee te doen. Niet veel later kregen wij bericht, van de afdeling, dat de vlucht gecanceld werd, maar kregen ook gelijk een inhaal datum! Dat’s mooi. 

Op maandag de duiven zelf nog even weggebracht, dat traject (20km) kunnen ze inmiddels dromen. Woensdag een keertje 30 km met kopwind! Ook een keer lekker 

Woensdag en donderdag nogmaals een blik geworpen op de weerkaarten en dat ziet er wederom niet florissant uit voor de zaterdag. De kans dat ze een extra nachtje krijgen schat ik hoog in. De Belgen wilden de vluchten allemaal verzetten naar de zondag maar kreeg de vervoerders niet mee. Het wordt dus weer wikken en wegen wat gaat mee. Zondag lijkt een droge, zonnige dag te worden. Afwachten…. 

Op Morlincourt gaan geen 44, maar 33 duiven mee, beetje de handrem erop 😏


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland