zondag 30 juni 2024

The Day after

 The Day After

De duiven uit Quievrain, maar ook de DF-duiven uit Saulieu konden mooi vroeg los. Respectievelijk 7.15 en 7.00 uur, vooral de DF-duiven ‘ontsprongen’ de dans van het ‘front’, want de Belgen konden in Bourges al niet lossen!

De Quiévrain duiven konden profiteren van de zuidelijke wind met soms west, maar zeker ook een gedeelte met een vleugje oost erin. Het werd een supersnelle vlucht en de duifjes waren rap allemaal thuis. De uitslag was bedroevend, ik schreef al eerder het was voor mij de laatste Vitesse vlucht. Het gaf best wel een beetje chagrijn, maar ik had vertrouwen in de DF-ploeg. Inmiddels was de wind gedraaid naar noordwest en klikten we vol spanning regelmatig compulive aan om te kijken hoe de duiven vielen in Afdeling 5. (2 afdelingen losten niet te weten afd. 2 en 1. Limburg en Oost-Brabant losten later en dat hebben ze geweten)

Uiteindelijk begonnen de duiven op de voorhand van onze afdeling te vallen, ondertussen zitten we met zijn zessen in de lucht te turen. De minuten tikken weg en aan de snelheid van Hans Half kunnen we niet meer komen. Plots zie ik een duif aankomen knijpen, het zal toch niet waar zijn. Het is de 453 die tot nu toe één van de betere duivinnen is.

Ze wint voor ons de 2e in de Afdeling en de 1e in de afdeling ‘noord’. Super blij en tevreden mee. Het was een kuitenbijtertje van een vlucht.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland