zaterdag 8 juni 2024

The Day After

 The Day After 

De ochtend begon met een mooie vroege lossing, snel ook even kijken hoe de Bordeaux duiven doorkwamen om vervolgens alles direct in gereedheid te brengen. De jonge duiven moesten ook nog gevaccineerd (pokken) en gelijk gechipt worden en zo’n klusje neemt de nodige tijd in beslag, tussendoor nog 2 liefhebbers op koffie bezoek, maar rond 11.30 was de klus met de jonge duiven geklaard. Vervolgens met Dirk eens kijken op Compulive naar de snelheden in het land. 

Het werd duidelijk dat we rekening moesten houden met snelheden tussen de 1500/1600 mtr. Toen de eerste duiven op Compulive verschenen nam de spanning toe. Je kon op je klompen aanvoelen dat de vroegste duiven met deze wind niet aan de kustlijn zouden vallen en wij op de ‘voorhand’ van kring 1 weleens zoek gespeeld konden worden. Eerst maar eens een tijdduif in eigen club draaien was het motto🤔

Uit het zuidoosten komt om 12.00 uur één duif aanknijpen en het was genieten, wat een drang maar daar bleef het niet bij, de één na de ander komt aanknijpen en dan sta je daar met 5 man van te genieten. Het is toch 420 km en de meeste zijn rap thuis. Nog maar eens koffie, nu met een lekkernij van Steef erbij, napraten en genieten. De club lijst en compulive bekeken en dan begint het te dagen dat onze duiven best ‘goed’ zijn gekomen en dat op de ‘voorhand’. 

Met de uitslag zijn we content, op naar de DF. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland