zondag 23 juni 2024

The Day After

 The Day After

Zondagmorgen werden de duiven, na een extra nachtje mand, vroeg gelost (7.00 uur).

Prachtige omstandigheden, lekker temperatuurtje, strakblauwe lucht, geen regen en volgens het lossings bericht een noordwestenwindje. Dat laatste klopte in de vroege ochtend niet. Wij lieten ons niet verrassen, de 1500mtr was haalbaar.

Alles stond in de vroege ochtend al klaar, zelf zaten wij (Team) om 10.30 gedrieën aan de koffie. De meldingen uit de voorvlucht kwamen binnen en dan neemt de spanning toe. Op ‘57’ komt de ‘208’ aanknijpen en het is niet de eerste keer dat ze  bij ons als 1e aankomt. Het zou een getekende zijn, waren het niet dat ik de verkeerde 208 getekend had. Stom enige smetje want met 30 minuten zitten 30 duiven in de klok. Een super verlopen vlucht. 

De duiven kwamen wederom prachtig aanzetten, misschien ietsje minder drang bij het vallen, maar dit kwam wellicht door de omstandigheden en anders wel door een bonte stoet van honderden hardlopers die op nog geen 5 meter van mijn hok voorbijtrokken (De jaarlijkse Marquette loop)

Wij hebben gedrieën nog een lekker uurtje zitten nagenieten, kijkend op de smartphones hoe de duiven elders in Nederland vielen, ondertussen vlogen onze jonge duiven, op een ongebruikelijk tijdstip, sky high in lucht😉. (Konden mooi aan de warmte wennen)

In Noord-Holland hebben wij een pracht concours gehad! Chapeau. 

Met de uitslag in kring 1B en Kring 1 zijn we content. Op naar de Dagfond



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland