maandag 29 juli 2024

The Day After

 The Day After

Zaterdag gingen de jonge duiven om 8.00 uur los in Oudenaarde. Lennik was niet mogelijk door een slechte ondergrond en moest uitgeweken worden naar Oudenaarde, de verantwoordelijke waren gewaarschuwd voor de hoogspanningsdraden aldaar.  We hadden achteraf mazzel dat aan de westkant gelukkig een vroege lossing mogelijk was.

Je ziet de eerste meldingen en daarna wordt het lang wachten, dan komt er eindelijk één en volgen ze elkaar goed op. Veel, veel te laat valt de eerste en ik kan van alles bedenken, maar moet het bij mezelf zoeken, trouwens geen idee waar ik moet zoeken, maar zo zit de sport in elkaar. 50 % vliegt prijs en de overige kwamen ook thuis en dat is een opluchting en overwinning want dat is voor het eerst bij de jonge duiven dit jaar.

De duiven in Issoudun konden niet gelost worden, je hoefde maar naar de Olympische spelen te kijken (in Parijs regende het pijpenstelen) .

De duiven mochten een extra nachtje in de volle, heel volle container doorbrengen. Afdeling 9 is transparant en plaatste filmpjes dus eindelijk konden wij zien hoe afdeling 5 met onze duiven (Afdeling 6) omgaat en met welke wagen vervoerd. Dat hitteprotocol en belading regels voor wie geldt dat eigenlijk @npo?  Voor de duiven van Verkerk maakte het niets uit Bas en Gerard maakten gehakt van het totale concours, indrukwekkend!! 

In Noord-Holland werd het een stevige vlucht, zelf draai ik 13 van de 20 duiven in de prijzen en 17 v.d. 20 op zondag thuis. Maandagmorgen stond de teller op 19. Tevreden?  Nee, maar blij dat de duiven zich toch aardig hebben geklasseerd. 

Poetsen voor de laatste vlucht






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland