vrijdag 5 juli 2024

Zaterdag code geel?

Donderdagavond zijn zo’n 260 duiven voor Pontoise ingekorfd. Dit is exclusief de duiven van een Haarlemse vereniging. De trailer was mooi op tijd dus met vereende krachten duiven ingeladen, lege manden uit de auto en in het clubgebouw ruim 60 manden klaargezet voor de africhting. Natuurlijk gingen de gesprekken over het annuleren van de 1e wedvlucht en daarvoor in de plaats het organiseren een oefenvlucht. Ook het advies van 26 duiven in één mand schoot menigeen in het verkeerde keelgat, vooral omdat de vooruitzichten niet geweldig zijn. Vrijdag einde ochtend kwam een update dat het zaterdag weleens mission impossible kon worden en de mand bezetting teruggebracht werd naar 21 duiven en de convoyeurs de duiven uiteraard met de beste zorgen zouden omringen. Ik geloof dat en ben overtuigd dat de mannen dat ook doen.

Toch heb ik besloten mijn duiven niet mee te geven. Ik ga liever ZELF rijden en had een voorgevoel dat de NPO ook wel weer met wat op de proppen zou komen en ja hoor de volgende Vitesse vlucht MAG de afstand weer ingekort worden. Zit je daarop te wachten? Mijn duiven hebben in de trailer gezeten (80 km), breng ze met een paar vrienden nog een keer naar 80 km en dan hup naar Duffel en wie weet wordt dat door toedoen van de NPO weer Roosendaal. Vorig jaar deze tijd storm poly, dus niks nieuws onder de zon, het is nog niet zolang geleden dat het dak van het AZ-stadion de lucht in ging en de duiven? (10 augustus 2019) Die waren gelost in Peronne en kwamen met super snelheden thuis. >2200 mtr (moet je op een africhting natuurlijk niet willen) 

Veel eerder beginnen met de wedvluchten is een NPO-aangelegenheid, eerder beginnen met africhten kan je als afdeling oppakken. De geringe deelname zal zorgen dat dit ook waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Blijft over het zelf te doen met of zonder collegae. 

In Heemskerk is de animo voor de africhting niet groot, het gaat een dure africhting worden, het zou beter geweest zijn de inkorving te verplaatsen naar zaterdag….en zo is er altijd wat. Gelukkig hebben we de voetbal nog😅


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Oktober