dinsdag 30 juli 2024

Prachtig zomerweer 😎

Maandag was de dag dat de duiven uit Narbonne en Bergerac thuis moesten komen. Ik speel geen marathon maar mag het graag volgen. Het was een zonnige, warme dag met kopwind, allemaal ingrediënten voor een zware selectie vlucht. Petje af voor winnaars en de prijsvliegers!

Zondag was de DF-vlucht Issoudun ook een taaie, warm met kopwind, het was een echte selectie vlucht en die moeten ertussen zitten!

Ik heb de laatste keer wat geschreven over het vervoer en regelgeving. Soms is vervoer gewoon een verdienmodel!!

Ook van Issoudun een semi Nationale vlucht maken op het laatste moment wekte bevreemding. Ik ben voor Nationale vluchten maar schreef het al eerder, afspraken maken en in beton gieten.

De 1e DF vlucht verviel dus wordt deze vlucht 10 augustus ingehaald. Mijn mond viel open, wordt het een Internationale vlucht? Leuk, goed initiatief maar het is een inhaalvlucht, normaliter onze 6e DF vlucht en nu de 5e.

Afdeling 5 gaat het vervoer regelen, (woensdag inkorven) sponsoren zijn gevonden, chapeau maar het komt bij menig liefhebber als verrassing. Bij veel afdelingen waarschijnlijk ook, want weinig te zien op de sites!!

Deze week staat enkel de jonge duivenvlucht uit Quievrain op het programma. (Volgende week is het maandag, woensdag, donderdag en vrijdag inkorven.)

Respectievelijk ‘n africhting, Issoudun, Niergnies en Roosendaal.

Vandaag dinsdag was een africhting uit Groot Ammers, vanaf 8.00 uur werd gelost. Prachtige africhting voor de oude duiven, maar ook de onverduisterde zomer jongen bij mijn vriend kwamen prima naar huis. Mooi toch….


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland