zaterdag 13 juli 2024

Zaterdag

Donderdagavond zijn in de club 214 duiven voor Chateauroux in ingekorfd en was het zo gepiept.

Vrijdagavond was het andere koek, de meeste liefhebbers hadden jong en oud mee en stonden te piepen en te zuchten omdat ze zoveel duiven meehadden. Ook de inkorfploeg had zijn handen vol aan oud, jong, doffers en duivinnen. Tot onze verrassing arriveerde de trailer ook nog vroeg en waren we nog lang niet klaar met inkorven. 

In deze wagen (passen 112 zuid Holland manden) Hij wordt weleens gebruikt als ophaalwagen want de NH manden zijn kleiner, door wat aanpassingen (kunst en vliegwerk) kunnen de NH manden ook vervoerd worden. Santpoort en Zandvoort werden nog opgehaald en met Heemskerk erbij zou hij nagenoeg vol zijn. (oude kring 3 zit nagenoeg bij elkaar😉) 1463 duiven totaal Heemskerk. (291 oud en 1172 jong) 



Nu afwachten of de duiven zaterdag gelost kunnen worden. 

Update zaterdag 8.15 uur

We wachten op nader bericht om 10.00 uur. (Het lijkt mij voor de DF wel erg laat om dan nog eventueel te lossen.) 

De beslissing is genomen 9.15 uur: de DF vlucht uitgesteld naar zondag. 

De jonge duiven lijkt mij voorlopig de eerste uren ook niets te worden.

Update 12.15 uur

Zaterdag was opnieuw zo’n dag dat het om duiven te lossen niet meezat. Nu was dit geen verrassing want de weerkaarten gaven donderdag en vrijdag al aan dat het moeizaam zou worden en ‘helaas’ kwam dit uit.

Voor de DF hield ik mijn hart vast toen ik las om 10.00 uur nader bericht. Voor onze afdeling is de verste afstand 720 km en met kopwind, wat buitjes en storing zou het avondwerk worden. Gelukkig kwam ruim voor 10.00 uur al bericht van uitstel.

De jonge duiven in Duffel kregen ook te maken met overtrekkende buien en dan krijg je update op update terwijl iedereen kan zien dat zeker tot 13.00 uur ze niet los kunnen en het zeker tot laat in de middag in de kop van NH buiig kon blijven. Tot hoe laat blijf je wachten, wat is verstandig, wat is verantwoord. Het antwoord kwam om 12.15uur : Vlucht uitgesteld naar zondag. 

Tot zondag🤔

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Oktober