zondag 25 september 2011


Het was me wel een week. Een week vol vergaderingen, bestuursvergadering, Rayon vergadering en een bijzondere ledenvergadering van de vereniging. Een week waarin ik nadrukkelijk besefte door het heengaan van mijn zwager, dat het aardse bestaan tijdelijk en soms maar heel kort kan zijn en dan denk je tijdens al die vergaderingen weleens ‘waar gaat dit over’, het is maar een hobby, het zijn maar postduiven, denk vooruit gebruik je verstand, het is toch allemaal niet zo moeilijk! Het is voor onze lol.
Laat ik maar eens beginnen met de Rayon vergadering. Datum kampioenen huldiging 21 januari 2012. Wijze huldiging, gelijk 2011, tempo iets opvoeren. Evaluatie jonge duiven verkoop en verloop vlucht. Meer aandacht geven aan de verkoop om nog meer mensen over de streep te trekken mee te doen. De prijzen blijven verdelen over vlucht 1-3 en 5. Hierna hebben we de Afdelingsvoorstellen besproken, niet dat we als rayon ook maar enige inbreng hebben, we zijn slechts een atractiecommissie maar het is wel fijn als ’n rayon gelijk gestemd is. De Haarlemse clubs hadden en hebben nog steeds veel problemen met het gelijk lossen van de duiven met A,( tijdens de africhtingen en de eerste 2 jonge duiven vluchten). Niets nieuws en van mij mag het apart los. Wel nieuw voor mij was te horen dat 2 leden uit het Haarlemse dispensatie hebben aangevraagd om lid te worden van de Kuststrook. Men is het zat om naar het noorden te turen om hun duiven te zien thuiskomen. Men leeft zelfs met het idee om met 6 clubs eventueel een eigen Rayon te maken. Ook goed, maar hoe kan het nu dat de 1e Generaal, de 1e Vitesse en de 1e Midfond in Haarlem wonen?  Meten is weten, cijfers liegen niet! Hierboven schrijf ik, het is maar hobby, gebruik je verstand. Het is blijkbaar toch moeilijk! Maar misschien is het ook maar een hersenspinsel van ’n paar mensen? In 2012 vliegen we vooralsnog gewoon weer samen en vergeten we wat geschreven en gezegd is.
Ondertussen zijn ze bij het N.P.O ook weer compleet de weg kwijt. Je kunt je zelf afvragen of ze ooit de juiste weg weer hebben terug gevonden. Ze hebben de “  hoofd aanklager” ontslagen, omdat hij het declaratie gedrag van ’n oud bestuurder wilde onderzoeken en als toetje werd bekend dat het N.P.O. dat geweldige rekencentrum “Pigeon Village”, waar we ons de hele zomer aan hebben kunnen ergeren, ’n bedrag van meer dan 10.000 euro heeft moeten betalen. Boeteclausule, advocaatkosten, het is allemaal weer niet zo duidelijk. Wel dat we ’n contract van 5 jaar hebben met ’n bedrijf dat in de markt is gezet door mensen van niet onbesproken gedrag, let wel 5 jaar! Ze waren goedkoper, nu  ieder geval niet meer en beter dan de compuclub zijn ze zeker niet. Het is een triest verhaal, waar maar geen einde aankomt.
Het toetje was vrijdagavond onze bijzondere ledenvergadering. Nu’ bijzonder’ werd het niet want er waren te kort mensen. Voor 20 leden heeft de notaris zijn verhaal gehouden, helder en duidelijk en het geeft ons de ruimte door te gaan met onze plannen. Uiteraard de voorstellen van het Afdelingsbestuur met elkaar besproken, alsmede de voorstellen die wij als vereniging gaan indienen. Hierna nog even nazitten en napraten en dan is het laat voor dat je het weet…..
Zaterdag lekker met de duifjes bezig geweest, alle nestbakken zijn nu gesloten, de duiven zijn geselecteerd en zitten nu in de hokken vol zuurstof en mogen daar tot januari lekker in verblijven.
Kweekduivinnen op rust
kweekdoffers op rust
De oude vliegduiven zitten bijelkaar en kunnen de hele dag de ren in.
De jonge doffers en duivinnen blijven bijelkaar tot januari in de ren



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel