zondag 18 september 2011

Zo, de eerste week na het seizoen zit erop. E.J is weer terug van zijn vakantie en samen hebben we nog eens de vliegduiven de revue laten passeren. Inmiddels zijn de kweekduiven gescheiden en zijn ze hun laatste pennen aan het ruien, over ’n maand zal ik ze samen met Steef nog eens bekijken en overleggen welke in2012 voor het nageslacht moeten zorgen. Van de vliegduiven gaan de ‘30’en de ‘42’ naar de kweek. Samen vormen ze ’n koppel wat ’n enorme match heeft. Het type, ogen en vliegcapiciteit van de nazaten staan me enorm aan en nu heb ik me door diverse melkers laten overtuigen dit koppel naar de kweek te doen. Het vlieghok gaat bestaan uit 24 doffers en 24 vliegduivinnen en 12 extra (thuisblijvers)duivinnen. De selectie is gedaan en tot januari mogen ze lekker bij elkaar blijven, momenteel lopen er ’op de grond’ nog zo’n 10 jonge duiven bij, die door al die duiven geweldig worden gevoerd. In 2012 ga ik met 50% jaarlingen van start, jaarlingen die mij aanstaan en die zich mogen gaan bewijzen…
Ondertussen vliegen de veren er uit, dus de rui is goed ingezet.  Met het juiste voer, zuurstof en ’n bad moeten ze eind november weer glimmen.
Het vergaderseizoen gaat ook weer beginnen. De Afdeling heeft zijn voorstellen rond gestuurd en persoonlijk kan ik mij er wel in vinden. Alles gelijk los. Prima!  Ook het voorstel ‘Nieuwe kampioenschappen’. Uniek, helemaal goed. Zullen we de eerste Afdeling worden met zo’n kampioenschap? Goede stap in de richting van gelijkwaardigheid en eerlijkheid. De ‘grote’ melkers zullen de handschoen moeten oppakken, in ons Rayon ben je al ‘groot’ met 40 duiven maar er zijn rayons bij waar 80/100 duiven inkorven al normaal gevonden wordt. Of het voorstel kans van slagen heeft? Er zal uit de bekende hoek absoluut weerstand zijn maar je bent toch ’n enorme koekenbakker als je het met 25 duiven ook niet aandurft. Ik mis ook nog wel wat voorstellen maar gelukkig mogen de verenigingen zelf nog met ‘goede’ ideeĆ«n komen. Dinsdagavond gaat ons Rayon vergaderen, eens kijken of we de neuzen 1 kant op krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk