zaterdag 31 maart 2012


The Day After,

Vrijdag hebben we zo’n dikke 750 duiven ingekorfd ( 566 voor prijs) en het liep best goed. 1 kloksysteem heeft wat moeite met de ringen en daar zal aan gewerkt moeten worden. Verder was dit ’n mooie generale voor komende week want dan verwachten we toch wel ’n dikke 1000 duiven!

Zaterdagmorgen om klokslag 7.00 uur kwam de eerste mail van Meteo Consult al binnen. Hierna contact met Arie en Cor gezocht en werd al snel duidelijk dat het een moeizame dag, in ieder geval ochtend zou worden. Om de 15 minuten werd de site wel bekeken en was er veel telefoon contact met de convoyeurs. Jullie kunnen het een en ander wel lezen op het Blog van de Afdeling.

Uiteindelijk zijn het goede lossingen geworden en waren de duiven redelijk snel allemaal weer thuis. Ik kan wel zeggen dat ik er de gehele ochtend mee bezig ben geweest en blij was dat ik samen met E.J even voor 1400 uur naar buiten kon gaan om de duiven op te wachten. Om 14.14 viel onze eerste duif, een jaarling duivinnetje, hierna duurde het toch wel even en kreeg ik er een paar die wel op het hok vielen maar niet op de antenne. 6 minuten na onze eerste duif begonnen de duiven goed te vallen en volgde een bombardement ( het was met 7 minuten afgelopen en 21 v.d. 47 in de prijzen). Het is maar een africhting en ben dik tevreden. Helaas is het verslag van Afdeling 5, welke ook op het praathuis te zien is geweest, betreffende onze wijze van lossen absoluut niet correct en onwaar. Deze man kan beter onze site eerst lezen en anders ons bellen voordat hij onzin begint te plaatsen.

Laten we positief afsluiten, het was zaterdagavond best gezellig, Gerard Weel ( onze voorzitter) wees iedereen op ’n paar laatste schoonheid foutjes maar ook op de komende paasvlucht. Komende week extra poetsen want dan is het voor het ‘echie’. O ja, deze keer nog geen foto van de winnaar maar de uitblinkers waren deze vlucht Peter Nijman 43/19, Gerrie Lotterman, 24/13 Sjaak Weel 24/13, Piet van Vuuren 51/28, Peter Jonker 16/7 en Combinatie Gaus/ Koper 7/4, Sjaak Castricum begint wat later maar pakt er toch 7/4. Ik stop met opsommen volgende week nieuwe ronde nieuwe prijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk