Gorinchem


Gorinchem
Vandaag onze enige africhting, gisteravond toch zo’n dikke 800 duiven in P.V. Heemskerk ingekorfd en dat liep nog niet helemaal soepel maar daar is het ook een oefen/trainingsvlucht voor.  Het was best onwennig wanneer je richting de bar keek en je Sjaak niet meer op zijn vertrouwde plek zag staan maar ook Rien die halverwege de avonden meestal even aansloot bij zijn vaste stamtafel.  De mannen worden gemist.
Terug naar de waan van vandaag, de duiven staan in Gorinchem  en in onze omgeving hingen vanmorgen de vlagen mist boven de weilanden en trokken langzaam op. Vanuit het zuiden komt er ‘slecht’ weer aan en de L.C. zal wel voor de keuze staan ze er voor of er na te lossen en wordt het  er na, kan het wel eens later in de middag worden.  We wachten het maar af. Zelf moest ik nog even in het mailverkeer kijken in welke kring ik tegenwoordig speel, Rayon B zit nog zo in mijn systeem maar het is kring 3 
Het is bijna 10.30 uur, het blijft op de lossingspagina van onze afdeling maar ook op de facebookpagina van Afdeling 6, oorverdovend stil. Niets, noppa staat er op!!!  Afdeling 5 geeft aan dat er pas weer berichtgeving komt na 12.00 uur, kijk daar heb je wat aan, kun je wat andere dingen gaan doen.  

Eureka om 11.00 uur verschenen de eerste berichten op de Afdelingssite, goed nieuws hij is operationeel en met terugwerkende kracht staan alle info erop. Voorlopig wachten.......
12.30 uur Afdeling 5 is gestart met lossen en de laatste groep gaat om 12.45 los. Kan voor ons vast niet meer lang duren. De duiven los om 13.15 uur op beide stations.

Onze enige africhtingvlucht vanuit Gorinchem werd om 13.15 uur gelost.  Het was even wachten tot het regenfrontje in de ochtend was overgetrokken. Hierna waren eerst de duiven van afdeling 5 aan de beurt en toen deze thuis waren, kon Afdeling 6 gaan lossen. Prima omstandigheden en een goed verloop was het resultaat.
 In Heemskerk waren 680 duiven van de 850 over de antenne gegaan en wij maken  er altijd een ‘oefen’ wedstrijdje van.  Zelf had ik 24 ‘nest’ doffers (op jongen van 3 dagen mee) alsmede 8 ‘losse’ duivinnen mee. Je wilt maar één ding en dat is dat ze goed naar huis komen en dat was met zo’n totaal lossing op zo’n korte vlucht nog maar de vraag.  De uitslagen zijn natuurlijk vertekend want niet iedereen doet mee en op deze korte afstanden is de verste afstand dan wel heel erg in het voordeel. Ook in mijn club waren er een paar liefhebbers die ze al aan een ‘touwtje’ kregen. Vooralsnog ben ik tevreden alle duiven weer netjes thuis en best tevreden.
Club 680 duiven  12-13-33-36-68-70-71-79-99 enz.
Rayon 1275 duiven 14-15-38-40-83-85-86-93 enz.
De overwinning ging naar Gerrit de Boer en de plekken 2-3-4-5-9 voor Simon Durge, de 6e plek voor Sjaak Weel (broer Cees speelt de duiven dit jaar) 7e plek Gijs Kabalt,  8e Combinatie Weel, 10e Dirk Ebbers.
De uitblinkers zijn toch wel Simon en Tom Durge, Ron van Rijn maar ook Gerrit Twaalfhoven die ze al aardig achter elkaar pakken.
  

Reacties