Oudenaarde


Zaterdag 22 april Oudenaarde

De Ronde van Noord-Holland
 
Terwijl ik dit schrijf (7.45 uur) komen de eerste wielrenners van de Ronde van Noord-Holland alweer voorbij, luid pratend draaien ze de hoek om, ze zijn net gestart of hebben nog te veel energie? Het is momenteel windstil met een mooie blauwe hemel met wat donkere en witte wolken. Prima omstandigheden voor de renners en duiven maar dit is in Heemskerk en niet Oudenaarde.  Hoe het zo gekomen is dat we in Oudenaarde staan hebben we vrijdagmiddag LAAT op de site kunnen lezen. De reden is triest en geeft stof tot nadenken want je moet het toch wel bont gemaakt hebben wanneer door de NPO je vergunning wordt ingetrokken. De “verzegel loodjes” die wel opgeraapt zijn waren klaarblijkelijk in de wagen van Kring 3 geflikkerd want het binnenpad was ermee bezaaid.  Dan denk ik waarom haal je niet even een bezem door de wagen en wanneer je daar al niet de moeite voorneemt heb je dan wel het water…..laten we hopen van wel. Los van dit alles was de communicatie ‘rijkelijk’ laat. De duiven zullen er geen last van hebben, uiteindelijk staan er 5 wagens in Oudenaarde op het ‘mooie’ weer te wachten. Van mij mogen ze de duiven van 3 gelijk met die van 1 los gooien maar dat zal wel de wens van de gedachte blijven………..
Vrijdag heb ik zelf 49 duiven ingekorfd en de verwachting was dat we in Heemskerk wel wat minder duiven zouden hebben t.o.v. vorige week maar niets was minder waar maar liefst 1059 duiven.  (cc 1733 duiven).
We gaan het afwachten wanneer en of de duiven vandaag los gaan. Gaat vast een latertje worden.


Vanmorgen keek ik,  gelijk donderdag en vrijdag nog eens op de diverse sites om naar de weersomstandigheden te kijken, ook op facebook werden er weer boute op en aanmerkingen geplaatst. Wat ik nu niet begrijp is dat we nog steeds niet proactief reageren op de omstandigheden.  Op de vitesse vluchten wil je (ik) graag de duiven op zaterdag en het liefst zo snel mogelijk terug hebben. Zaterdagen tot in de middag wachten of met grote kans dat een vlucht uitgesteld wordt, daar zit IK niet op te wachten en het thuisfront al helemaal niet!   Wanneer je dan gelijk vandaag verkast naar een lossingsplaats die gezien de omstandigheden niet echt logisch is, Nederland is prima en zelfs het noordelijke stukje van Belgie dan ga je toch niet 70 kilometer verderop staan? Ze kunnen altijd nog op zondag los, hoor en lees je dan, maar zitten de meeste liefhebbers en zeker de gezinnetjes daar echt op te wachten? Ik zal wel een roepende in de woestijn blijven. Ik zou zeggen inpakken de boel en naar St Niklaas rijden, dan kun je om 13.30 uur los!

Inmiddels 10.15 uur kunnen we lezen dat er wellicht na 12.00 uur mogelijkheden zijn en ze opteren voor een totaal lossing. We wachten af.

Op de site staat los om 12.00 uur.  Succes en vanmiddag de uitslag........ de duiven zijn om 12.10 gelost (kwam nog een buitje over!) Goed vertrek is er te lezen maar daar denken een aantal Belgische sportvrienden op Facebook heel anders over.
 
Wat moeten we nu weer over deze vlucht schrijven? Dat op de site van de Afdeling staat GOED VERTREK is nu wel gebleken bullshit te zijn. Wat een gatenkaas, de aankomsten!
Het enige 'geluk' is dat de duiven later nog goed doorkomen maar elke vlucht heeft een winnaar ook deze keer want dat zijn toch de duiven die zich los hebben weten te maken en de goede richting als eerste hebben gevonden.

De lijst uit Heemskerk. (de lijst van onze C.C. plaats ik pas wanneer iedereen gaat melden en correct, anders heeft het geen zin!)
 
De duif van Sjaak Weel wint postuum voor zijn baas de eerste. Klasse Sjaak zou trots geweest zijn!
Uiteraard heeft Cees de duiven verzorgd dus de complimenten!

  

Reacties