zaterdag 22 april 2017

The Day After


The Day After.
Oudenaard werd een bijzondere vlucht, een vlucht die werd gekenmerkt door de grote verschillen in de aankomsttijden met wederom een (te) lange concoursduur maar gelukkig met weinig tot geen achterblijvers. De ervaring leert dat dit meestal wordt veroorzaakt door een slecht vertrek en dan moeten je duiven ‘scherp’ in het koppie zijn om snel te vertrekken en dat is absoluut een extra kwaliteit die je bij de specialisten ziet! Wat het voor mij zo bijzonder maakt is de overwinnaar die in mijn club, cc, kring maar ook de snelste van het hele concours van Noord-Holland heeft. De winnaar  is namelijk een duif van de onlangs overleden Sjaak Weel, die vandaag door zijn vrouw Lida zelf werd geconstateerd.  Wat moet dit een bijzonder moment voor Lida zijn geweest. Natuurlijk heeft zijn broer Cees die de duiven heeft verzorgd ook zijn aandeel geleverd. Familie Weel mijn complimenten en wie weet heeft Sjaak het van boven trots kunnen aanschouwen.
Sjaak Weel
 
De uitslag in de club
1e en 10e Sjaak Weel, 2- 7-8 Henk Beentjes, 3-5 Dirk Ebbers, 4-6-9 Gerrit de boer en Sanne.

Zelf ben ik absoluut niet tevreden. Mijn duiven hebben (vandaag) niet de kwaliteit in huis gehad om zich snel genoeg te oriënteren en met de snelsten mee naar huis te vliegen. In de club begin ik met de 35e plaats tegen 1053 duiven en in de C.C.  de 49e tegen 1733 duiven met uiteindelijk 22 van de 49 in de lijst.
Zondagavond gaan de jongen bij de doffers weg en heb ik nog 2 weken de tijd om orde te scheppen en ze in de juiste flow te brengen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten